Pasak „Vilniaus prekybos“ direktorės Raimondos Kižienės, „Franmax“ įsigijimas – logiškas žingsnis kuriant efektyvesnę grupės struktūrą. „Teikdama paslaugas „Maxima grupės“ įmonėms, „Franmax“ reikšmingai prisideda prie „Maximos“ verslo sėkmės, todėl „Vilniaus prekybai“ yra strategiškai svarbu kontroliuoti šios įmonės veiklą ir užtikrinti, kad „Franmax“ ir „Maxima grupės“ įmonės veikdamos kartu pasiektų geriausių rezultatų, efektyviai paskirstytų resursus ir greitai priimtų reikiamus sprendimus“, – sakė R. Kižienė.

UAB „Franmax“ pagrindinė veikla yra franšizės teikimas ir agentavimo paslaugos UAB „Maxima grupės“ įmonėms siekiant kurti ir stiprinti mažmeninėje prekyboje naudojamą intelektinę nuosavybę ir taip didinti įmonių konkurencingumą. „Franmax“ yra atsakinga už mažmeninės prekybos veiklos standartų bei koncepcijų nustatymą, veikloje naudojamų intelektinės nuosavybės objektų kūrimą ir jų teisinę apsaugą, strategines įžvalgas ir efektyviam verslo vystymui reikalingų metodikų kūrimą.

UAB „Vilniaus prekyba“ per antrines įmones – uždarąsias akcines bendroves „Maxima grupė“, „Euroapotheca“, „Ermitažas“, „Akropolis group“ – valdo prekybos centrų ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje, Bulgarijoje ir Ukrainoje. „Vilniaus prekyba“ taip pat valdo įmonę „Franmax“, teikiančią franšizės ir agentavimo paslaugas „Maxima grupės“ įmonėms.

„Vilniaus prekyba“ yra ir konsultacinis ekspertinis grupės įmonių centras, kaupiantis, apibendrinantis ir grupės įmonėms skleidžiantis geriausią praktiką, patirtį ir žinias verslo, finansų valdymo, mokesčių, teisės, komercijos ir ekonomikos srityse. Bendrovė yra atsakinga už grupės įmonių veiklos analizę ir kontrolę, šių įmonių veiklos gairių ir strateginių veiklos krypčių nustatymą, veiklos koordinavimą bei grupės įmonių atstovavimą. „Vilniaus prekybos“ kontroliuojamose įmonėse dirba per 36 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)