„Vilniaus prekyba“ įsigijo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ valdančių ir kontroliuojančių bei kitą nekilnojamąjį turtą valdančių įmonių akcijas - Akropolis group, UAB, Akropolis Real Estate B.V. ir Nikola Mushanov projektas, UAB. Galutinė sandorio vertė – daugiau nei 400 mln. eurų.

Nuo šiol visi betarpiškai susiję mažmeninės prekybos ir nekilnojamo turto verslai bus kontroliuojami vieningai. „Įsigijus „Akropolius“ atsiras daugiau sinergijos tarp visų „Vilniaus prekybos“ susijusių verslų, galėsime siekti dar didesnio „Vilniaus prekybos“ kontroliuojamų verslų efektyvumo“, - sakė „Vilniaus prekyba“ direktorė Raimonda Kižienė.

Įvykus sandoriui „Akropolio“ grupės įmonių valdymas iš Maltos persikelia į Lietuvą, kurioje bus konsoliduojama ir kontroliuojama grupės įmonių veikla ir jos rezultatai. Tai reiškia dar paprastesnį informacijos apie įmonių veiklos rezultatus pasiekiamumą tiek netiesioginiams akcininkams, tiek verslo partneriams. Be to, „Vilniaus prekyba“ galės padėti išspręsti „Akropolio“ grupės įmonėms aktualius naujų projektų finansavimo klausimus.

Primename, kad prekybos centrų „Akropolis“ pardavimą teismais bandė stabdyti mažasis VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius.

Tuo metu M. Marcinkevičius šio sandorio nevadina pardavimu.

„Šio sandorio negalima vadinti pardavimu, tai greičiau turto perleidimas iš anksto sutartomis sąlygomis. Tą parodo ir tai, kad net ir pasiūlius aukštesnę kainą, sandoris įvyko su iš anksto sutartu turto perėmėju. Informaciją apie šį sandorį po metus trukusio teismų maratono išssireikalavome teismo keliu. Sandoriui įvykus subliukš ir man iškeltas daugiau nei 100 mln. eurų ieškinys", - teigė Mindaugas Marcinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)