"Manau, kad "Jungtinė farmacija" vaistininkams bus šioks toks rankų sukiojimas",– sako Eividas Šernas, UAB "Modus" direktorius. Lietuvoje yra maždaug 1.000 vaistinių, ir, pasak Vlado Numavičiaus, "Jungtinės farmacijos" valdybos pirmininko, apie 60–70% iš jų galėtų priklausyti bendrovei.

"Jungtinė farmacija" jau pasirašiusi sutartis su keliais vaistinių savininkais ir vaistus tiekiančiais didmenininkais – UAB "Tamro", UAB "Litagra", UAB "Medikona" ir farmacijos firma "Limedika".

Tokioms deryboms vilniečiai rengiasi susėsti ir su vaistų gamintojais. Į naują bendrovę bus įtraukta ir pačios "Vilniaus prekybos" valdoma UAB "Eurofarmacijos vaistinės", kurios žinioje dabar yra 20 vaistinių, įsikūrusių didžiuosiuose vilniečių prekybos centruose.

Apie "Jungtinę farmaciją" daugelis vaistinių savininkų dar neturi informacijos, todėl negali tiksliai atsakyti, ar ryšis savo verslą susieti su šia bendrove.

Kita vertus, jie atvirai pripažįsta, kad nauji "Vilniaus prekybos" planai juos šiek tiek baugina. Eividas Šernas, vadovaujantis UAB "Modus", kuri Biržuose turi tris vaistines ir rengiasi atidaryti ketvirtąją, sako labai atsargiai vertinąs tokius pasiūlymus.