Nuo spalio mėnesio su pertraukomis besitęsę darbai turėjo būti baigti jau kovą, tačiau artėjant numatytam mėnesiui, buvo nematyti darbų pabaigos. Sutartis su rangovu buvo pratęsta iki liepos 3 d.

Visą savaitgalį per lietų plušę statybininkai darbų dar nepabaigė – pirmadienio ryte jie vis dar klojo plyteles, šlavė statybines dulkes.

„Darbininkai dirba kaip užsukti, dar nemačiau jų taip plušančių. Bet kaip studentams, atrodo, kad pritrūko vienos paros“, – sakė šiandien gatvėje apsilankęs praeivis.

„Žmonės daugiau mažiau praeina, bet dar nesudėtos visos akmenų plytelės, dar užpildinėjami tarpai kažkokia jungiančia medžiaga. Pagrindiniai darbai vyksta gatvės pradžioje ir pabaigoje.

Matosi, kad tai tikrai ne valandos darbas, dar kokios dienos tikrai prireiks. Bet statybininkai dirba kaip niekada gyvenime, matosi, kad užpakaliai dega visiems“, – pridūrė jis.

Vilniaus savivaldybės Ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža DELFI komentavo, kad statybininkai šiandien dar gali darbuotis visą dieną: „Liepos 3 d. yra paskutinė sutarties diena – dėl to jie ir pluša, vyksta valymo darbai.“

Patikslinus, kad šiandien atliekami darbai nepanašūs į valymo darbus, kadangi klojamos plytelės ir pan., jis atsakė: „Pasikartosiu – šiandien yra paskutinės sutarties galiojimo diena. Šiandien jie turi pilną teisę dirbti: jie gali užpildinėti tarpus, gali šluoti, šiandien objektas yra jų.“

Paklaustas, ar galima tikėtis, kad statybininkų rytoj nebeliks, jis patvirtino: „Taip, galima tikėtis, ir mes to labai tikimės.“

Visgi jis nedrįso teigti, kad rytoj darbai bus tikrai baigti: „Laikas parodys. Nežinau. Be abejo, jiems sutrukdė 2-3 dienų smarkios liūtys, per tokį lietų visgi nėra patogu dirbti. Nežiūrint į tai – jie vis dėlto turėtų suspėti.“

DELFI jau rašė, kad pagal pirminę Vilniaus savivaldybės ir „Hidrostatybos“ sutartį darbai turėjo būti atlikti iki šių metų kovo 13-osios, tačiau dar vasario mėnesį, kaip rodo savivaldybės dokumentai, paaiškėjo, kad laikytis tokių grafikų nepavyks, todėl darbų užbaigimo terminas buvo nukeltas į gegužę.

Vis dėlto baigimo terminas buvo dar kartą perkeltas.

„Pirkimo dokumentuose buvo numatyta galimybė sutartį pratęsti iki liepos 13 d. Mes ją pratęsėme iki liepos 3 d. ir rangovas įsipareigojo šiuos darbus padaryti“, – aiškino V. Pauža.

Rekonstrukcija sulaukė itin daug vilniečių pašaipų ir verslininkų nerimo. Buvo kritikuojamas pasirinktas laikas, tai, kad statybininkų nebuvo matyti net šiokiadieniais, esant geram orui.

Reprezentacinė Vilniaus gatvė, kurioje įsikūrę daugelis vilniečių ir sostinės svečių pamėgtų kavinių ir barų, didele statybų aikštele buvo ilgam, todėl rinkdamiesi vietą, kur praleisti vakarą ar dienos metu papietauti, išgerti kavos, daugelis rinkdavosi vietą aplenkti dėl statybininkų keliamo triukšmo ir nuolatinio dulkių kamuolio.

Dėl to itin nerimavo verslininkai, teigę, kad užsitęsusi rekonstrukcija kenkia jų apyvartai, mažėja klientų, todėl verslas kenčia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)