Vilniaus banko vadovai antradienį lankėsi Kaliningrado srityje, kur susitiko su daugelio vietos bankų bei valdžios atstovais.

Didžiausio Lietuvos komercinio banko valdybos pirmininkas Julius Niedvaras BNS sakė, kad tai eilinis vizitas, per kurį norėta geriau susipažinti su srities padėtimi bei jos vystymosi perspektyvomis. Tai žinoti, pasak J. Niedvaro, nori Vilniaus banko klientai, ketinantys šioje Rusijos dalyje vystyti savo verslą.

Tačiau Vilniaus banko vadovas nepaneigė, kad susitikimuose kalbėta ir apie galimybes ateityje investuoti į srities bankus, kuriems trūksta kapitalo. Jis patvirtino, kad apie tai kalbėta ir su trečiojo pagal dydį srities banko "Stroivestbank" vadovais.

"Tačiau tai nebus labai greiti sprendimai", pabrėžė J. Niedvaras. Jis nesutiko konkretizuoti, kada jie gali būti priimti.

"Stroivestbank" atstovai praėjusią savaitę Lietuvos spaudai patvirtino, kad Vilniaus bankas domisi jų akcijomis.

Vilniaus banko ketinimai investuoti į Kaliningrado srities bankus nėra nauji - 1998 metų pavasarį jis buvo paskelbęs apie planus pirkti 29 proc. tuomet antrojo pagal dydį srities banko "Investbank" akcijų ir vystyti aktyvią veiklą Kaliningrade. Į pirkinį Vilniaus bankas ketino investuoti 8 mln. litų, tačiau prasidėjus Rusijos krizei šių planų buvo atsisakyta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją