„Nemokama galimybe apie gautą registruotąją pašto siuntą būti informuojamiems SMS žinutėmis arba el. paštu naudojasi vis daugiau klientų.

Šiandien vietoj įprastų popierinių pranešimų, kurie paliekami adresatų gaunamųjų laiškų dėžutėse, kas savaitę didėja išsiunčiamų SMS žinučių skaičius.

Dažniau nei kas penktas pašto išsiųstas pranešimas apie gautą siuntą yra elektroninis. Tai rodo, kad Lietuvos pašto įdiegta naujovė – siuntų gavėjų informavimas elektroniniu būdu – pasiteisino“, – teigė Lietuvos pašto Verslo vystymo departamento vadovas Mikas Jovaišas.

Registruotosios pašto siuntos yra įteikiamos siuntos gavėjui arba jo įgaliotajam asmeniui tik pasirašytinai. Siuntos gavėjas, kurio laiškininkui nepavyko rasti ant siuntos nurodytu adresu, atskiru pranešimu kitądien informuojamas apie gautą ir pašte saugomą jam adresuotą siuntą.

„Į asmeninį mobilųjį telefoną gauti pranešimą apie gautą registruotąją pašto siuntą yra gerokai patogesnis ir operatyvesnis būdas. Nebereikia kasdien tikrinti savo gaunamųjų laiškų dėžutės, o gavus SMS žinutę ar el. laišką galima iškart eiti į paštą atsiimti siuntos. Taip taupomas ir efektyviai planuojamas asmeninis laikas“, – pažymėjo M. Jovaišas.

Įprasti popieriniai informaciniai pranešimai apie gautą ir pašte atsiimtiną siuntą ir toliau bus pristatomi adresatams į jų gaunamųjų laiškų dėžutes. Siuntėjui ant registruotosios siuntos nurodžius gavėjo mobiliojo telefono numerį (pavyzdžiui, 860000001) ir (arba) el. paštą (pavyzdžiui, V.PAVARDENIS@POST.LT), apie gautą siuntą adresatas bus informuojamas elektroniniu būdu.

„Tad nuo šiol adresuojant siuntą reikia nepamiršti nurodyti ir papildomų gavėjo kontaktinių duomenų, t. y. mobiliojo telefono numerio ar el. pašto. Šie turi būti rašomi ant registruotosios pašto siuntos voko ar pakuotės žemiau įprastų gavėjo rekvizitų“, – aiškino Lietuvos pašto atstovas.

Tuo tarpu elektroninės Lietuvos pašto savitarnos sistemos (e. savitarnos) naudotojai papildomus siuntos gavėjo kontaktinius duomenis gali nurodyti formuodami siuntimo užsakymą internetu.

Lietuvos paštas atkreipia gyventojų dėmesį, kad SMS žinutėmis ar el. paštu bus siunčiami pranešimai tiktai apie gautą ir pašte saugomą siuntą. Išankstinio mokėjimo ar kitų veiksmų atlikti nebus prašoma. Apmokėti išperkamąją siuntą, muito ar kitus mokesčius bus galima tik pašte, atsiimant siuntą. Gyventojus pasieksiančios SMS žinutės siuntėju bus nurodytas LPastas.

Kilus įtarimų, kad gauta SMS žinutė ar el. laiškas gali būti sukčių darbas, rekomenduojama paskambinti ir išsiaiškinti Lietuvos pašto informacijos tel. 8 700 55 400.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)