"Ant paties Gedimino kalno įrengti tualetą būtų per sudėtinga. Juk kiek ten reiktų kasti, kad įvestume kanalizaciją. Tačiau šią problemą išsprendėme labai paprastai – tiems, kurie kyla eskalatoriumi, apačioje yra įrengtas tualetas. Švarus, tvarkingas, pritaikytas neįgaliesiems – dėl to tikrai nėra bėdų. O tiems, kurie užlipo pėsčiomis, parodome, kur yra viešasis tualetas Sereikiškių parke, tereikia nusileisti nuo kalno", – aiškino Gedimino pilies bokšto vedėja Asta Daunoravičienė.

Su nerandančiais viešųjų tualetų turistais tenka susidurti ir senamiestyje esančių kavinių darbuotojams. Vienas kitas žmogus nebūtų bėda, tačiau kartais jų užplūsta kur kas daugiau. Kavinių savininkus puikiai supranta ir gidai. "Jei vienam ar dviem labai prisireikia, tai dar įleidžia, bet jei visa grupė, tai, kaip įprasta, tualetas sugenda. Aišku, mes viską suprantame – jiems ir vanduo kainuoja, ir tvarką palaikyti. Tariamės, jei reikia, sumokame", – pasakojo gidė Aldona Mikulionienė.

Jos nuomone, viešųjų tualetų trūkumas miesto gatvėse kur kas didesnė problema nei ant Gedimino kalno: "Ten, jei reikia, žmonės nusileidžia eskalatoriumi, jokių bėdų, tualeto ten niekada nebuvo. Tačiau kai mieste vienas tualetas viename gale, o kitas – kitame, o reikia eiti su grupe, ir dažnai ne pačių jauniausių žmonių, tikrai pasitaiko rūpesčių", – pasakojo gidė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją