Tokią baudą Whitehavene gyvenantys Tony'is ir Jana Jenkinsonai „užsidirbo“ už tai, kad vieną naktį šiame viešbutį praleidę jie vėliau jį pavadino „supuvusia dvokiančia lūšna“. Vėliau jie pamatė, kad nuo jų kredito kortelės buvo nuskaičiuotas šimtas svarų. Viešbučio vadybininkas pareiškė, kad viešbučio politika yra bausti už blogus atsiliepimus.

Porai viešbučio vadovybės pasiteiravus apie nurašytus pinigus, vadybininkas pareiškė, kad viešbučio politika yra „jokių blogų atsiliepimų“. „Nepaisant to, kad daug ne kartą pas mus apsistojusių klientų ir porų mėgsta mūsų viešbutį, jūsų draugams ir šeimos nariams jis gali nepatikti. Todėl už kiekvieną bet kuriame interneto puslapyje parašytą blogą atsiliepimą bus skiriama maksimali 100 svarų bauda“, – rašoma viešbučio taisyklėse.

Dėl tokio viešbučio sprendimo minėta pora parašė skundą. Sutuoktiniai mano, kad viešbutis pažeidė nesąžiningos prekybos standartus. Cumbria'os grafystės tarybos Prekybos standartų tarnyba jau pradėjo šio įvykio tyrimą.

„Dirbu jau daug metų, bet dar nebuvau susidūręs su tokiu atveju, – sakė vietinio Prekybos standartų tarnybos padalinio atstovas Johnas Greenbankas. – Viešbučio vadovybė mano, kad sugalvojo kažkokią naujovę, kaip kovoti su blogais atsiliepimais. Tačiau mes manome, kad tai yra pažeidimas“.

„Toks šio viešbučio elgesys yra pasibaisėtinas ir yra išpuolis prieš žodžio laisvę, – sakė Cumbria'os tarybos narys Johnas McCreeshas. – Pora sakė, kad jie parašė nuoširdų atsiliepimą apie viešbutį, kuris buvo prastas, ir už tai gavo 100 svarų baudą. Klientai turi turėti teisę atvirai kalbėti apie gaunamas paslaugas. Tai svarbu kitiems klientams. O viešbučių savininkai turi gerinti paslaugų kokybę, o ne blokuoti nepatenkintus klientus grasinimais ir baudomis. Žmonės turi teisę reikšti savo nusivylimą, jeigu viešnagė viešbutyje neatitiko jų lūkesčių.“

Susisiekus su „Broadway Hotel“ viešbučiu jo atstovas pareiškė, kad viešbučio vadybininkas negali kalbėti. Ji taip pat pridūrė, kad nieko nežino apie viešbučio politiką dėl baudų už prastus atsiliepimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)