Pavyzdžiui, banko skyriuje grynųjų pinigų pervedimas į kito asmens sąskaitą eurų banknotais pabrangs nuo 2,32 Eur iki 0,3 proc. sumos ir 3 Eur, monetomis – nuo 2,32 Eur iki 3 Eur.

Grynųjų pinigų pervedimas užpildžius įmokų ir mokesčių blanką taip pat pabrangs nuo 2,32 iki 3 Eur. Pinigų įmokėjimas banko skyriuje kainuos 0,8 proc. sumos, bet mažiausiai – 1,5 Eur (iki pabrangimo – 1,45 Eur).

Kone dvigubai pabrangs ir valiutos pirkimas arba pardavimas grynaisiais pinigais. Ši paslauga kainuos nebe 0,87, bet 1,5 Eur.

Pinigų išgryninimas iš kitų bankų (išskyrus DNB) bankomatų kainuos mažiausiai ne 2,9 Eur, bet 3 Eur, o iš „Perlo“ terminalų - ne 0,5 Eur, o 1 Eur.

Panašiai didės ir verslo klientams teikiamos banko paslaugos.

SEB taip pat pranešė, kad nuo spalio mėnesio keisis ir banko mokėjimo kortelių išdavimo sąlygos.

Su visais numatomais pakeitimais galima susipažinti banko interneto puslapyje.

SEB banko verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius paaiškino, kad atsižvelgdamas ir įvertindamas klientų poreikius, patiriamas paslaugų teikimo sąnaudas, rinkos situaciją bei ekonominę ir konkurencinę aplinką, rinkos reguliacinius reikalavimus, bankas periodiškai peržiūri savo kainodarą.

„Bankas patiria vis didesnes sąnaudas dėl jau kurį laiką besitęsiančios neigiamų palūkanų aplinkos, naujų mokesčių priežiūros institucijoms, atsirandančių naujų įmokų į specialų bankų pertvarkymo fondą, taip pat būtinų nuolatinių investicijų į informacines sistemas (pereinant prie bendros mokėjimų eurais erdvės SEPA, atitinkant kitų Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimus). Taip pat didėja banko sąnaudos, skiriamos grynųjų pinigų inkasavimui, bankomatų tinklo atnaujinimui ir plėtrai, jų priežiūrai ir pan.“, – komentavo jis.

DELFI primena, kad šiuo metu svarstomas Mokėjimų įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo būtų reglamentuojama pagrindinės sąskaitos koncepcija.

Pagal Vyriausybei pateiktą, Finansų ministerijos paruoštą projektą būtų numatyta, kad pagrindinės sąskaitos paslaugų krepšelį sudarytų: mokėjimo sąskaitos atidarymas ir aptarnavimas; lėšų įmokėjimas ir gaunamų mokėjimų įskaitymas; kredito pervedimai, įskaitant įmokas; tiesioginis debetas; mokėjimo priemonių išdavimas ir aptarnavimas; grynųjų pinigų išmokėjimas bankomatuose ir skyriuose.

Nurodoma, kad Lietuvos bankas turės nustatyti komisinį mokestį, kurio negalės viršyti bankų įkainiai už pagrindinę sąskaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)