"Naftos kainos šiandien šiek tiek krito, bet tai nebūtinai liudija, kad šis faktas taps tendencija",– trečiadienį sakė Jonas Sokas, UAB "Lietuva Statoil" generalinis direktorius.

Anot jo, atšiaurioje Lietuvos degalų rinkoje didmenininkai netruks reaguoti į tarptautinės rinkos tendencijas, nes į kiekvieną kainų pokytį staigiai reaguoja AB "Mažeikių nafta".

UAB "Lukoil Baltija" ir "Shell Lietuva" atstovai VŽ taip pat pranešė, jog, atsiradus prošvaisčių tarptautinėje rinkoje, kol kas susilaiko peržiūrėti kainas degalinėse, nors kai kuriose šalies vietovėse stipri konkurencija mažmenininkus verčia prekiauti nustatant beveik nulinę maržą.

Antano Vaitkevičiaus, UAB "Uotas" prekybos direktoriaus, teigimu, naftos produktų kainos "Mažeikių naftoje" jau viršijo kainas, buvusias kovo viduryje, kai benzinas 95E kai kuriose degalinėse kainavo 2,69 Lt.

Pono Soko teigimu, kai kuriose vietovėse, pavyzdžiui, Rokiškyje, tenka prekiauti gerokai mažesnėmis kainomis ne tik atsižvelgiant į rinką, bet ir į vartotojų mokumą.