Ketvirtadienį euro kursas rublio atžvilgiu svyruoja apie 92. Jei jis pasiektų 98 rublių už eurą lygį, tada vidutinis darbo užmokestis Rusijoje taptų mažesniu ir už minimalų darbo užmokestį Lietuvoje.

Vidutinis atlyginimas Rusijoje, vertinant dabartiniu kursu, yra 370 eurų, Minimalus atlyginimas Estijoje - 390 eurų, o Lietuvoje - 350 eurų neatskaičius mokesčių.

Vidutinio darbo užmokesčio Rusijoje ir minimalaus darbo užmokesčio Baltijos šalyse dinamiką galima matyti banko „Nordea“ Lietuvoje vyriausiojo ekonomisto Žygimanto Maurico parengtame grafike.

Nuo šių metų pradžios rublio kursas krenta ir JAV dolerio atžvilgiu. Ketvirtadienį Maskvos biržoje jis siekė apie 85 rublius už dolerį.

Eilinis rublio vertės nuopolis vyksta tuo pat metu kai krenta pasaulinės naftos kainos.

Ketvirtadienį apie 15 val. „Brent“ rūšies nafta kainuoja 27,66 dolerio ir yra maždaug 0,79 proc. mažesnė nei trečiadienį, o WTI nukritusi 1,23 proc. ir kainuoja 28 dolerius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1625)