Diskusijoje viceministrai, Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų departamentų vadovai aptarė, kaip intensyviau ir efektyviau naudoti atliktų vertinimų pagrindu parengtus strateginius siūlymus ir rekomendacijas.

„Dabar investuoti turime taip, kad užtikrintume postūmį ekonomikos augimui ir socialinei darnai ne tik artimiausiu metu, bet ir po 2020-ųjų. Todėl priimdami sprendimus, kodėl ir kur investuoti, privalome remtis vertinimuose pateiktomis įžvalgomis ir rekomendacijomis", - sakė finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Diskusijos metu viceministrė taip pat akcentavo, kad turi būti siekiama įrodymais grįsto valdymo. Tai ypač svarbu galimai sumažėsiančių ES investicijų po 2020 m. kontekste. Prieš priimant sprendimus dėl likusių investicijų, turėtume ne „tempti" antklodę į savo pusę, o įvertinti, kokį poveikį turės mūsų sprendimai ir investicijos.

Be to, atkreiptas dėmesys, kad dabartiniai sprendimai gali nulemti, ar sugebėsime efektyviai investuoti likusias lėšas ir efektyviai išnaudoti tai, į ką jau investavome, sukurdami aukštesnę gyvenimo kokybę kiekvienam Lietuvos gyventojui.

ES fondų investicijų vertinimas kaip valdymo įrankis Lietuvoje buvo sukurtas daugiausiai dėl reikalavimų, susijusių su efektyviu ir skaidriu ES fondų investicijų valdymu. ES lėšos sudaro svarią valstybės vykdomų investicijų dalį. Atliekant vertinimus, siekiama nustatyti, ar lėšos buvo efektyviai investuotos, ar jos sukūrė pageidaujamą poveikį. Taigi, vertinimų rezultatai leidžia tobulinti viešąsias intervencijas ir jų įgyvendinimo sistemą.

Gegužės 18-19 d. Vilniuje vyks tarptautinė vertinimo konferencija, kurioje didelis dėmesys bus skirtas inovacijų vertinimui ir metodinėms vertinimo inovacijoms, t. y., kaip tokio tipo vertinimai ir naujoviškos metodinės prieigos skatina vertinimo rezultatų naudojimą ir sklaidą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją