Nors lietuviai žuvies suvalgo žymiai mažiau nei skandinavai ar vakarų europiečiai, o žuvis vis dar pralaimi konkurencinę kovą prieš tradiciškesnę mėsą, tačiau po truputį lietuvių požiūris į kokybišką ir sveiką maistą keičiasi, pastebi verslininkė Giedra Sadauskienė. Prieš pusantrų metų kaunietė, kaip ji pati pasakoja, įkūrė itin kokybiškos islandiškos menkės tiekimu užsiimančią įmonę „Euribiją“, kuriai rinkoje pavyko rasti nišą.
© Shutterstock nuotr.

„Lietuvos rinkoje nelabai matėsi tos tokios be ledo, kokybiškos (žuvies – red.), kuri būtų patogi vartotojui, tai kadangi mes buvome Islandijoje ir susidarė tokia galimybė pasižiūrėti jų klimatą, pasimatė, kad Lietuvai reiktų šito. Mūsų įmonė daugiau eina ne į pozicijas, kad kuo daugiau turėtų asortimento, o į kokybę. Mūsų praktiškai visos yra be ledo, odos ir be kaulo (žuvys – red.)“, - Žinių radijo laidoje „Verslo ritmu“ pasakojo G. Sadauskienė.

Verslininkė teigia, kad konkurencija su didžiaisiais šaldytos žuvies tiekėjais būtų nepakeliama, todėl nusprendė dirbti tik labai siaurame rinkos segmente ir vartotoją vilioti produkto išskirtinumu:

„Mes negalime su jais konkuruoti, nes jie dideli, jų pajėgumai visiškai kitokie. Mes nišą savo radome. Žinome, jeigu žmonės pabandė mūsų produkcijos, tai 95 proc. pas mus grįžta dar ir dar.“

G. Sadauskienė prisipažįsta, kad išskirtinius didesnės kainos produktus įvesti į Lietuvos rinką yra itin sunku dėl labai didelio vartotojų jautrumo kainai, ko taip ryškiai nėra Latvijoje ar Estijoje. Tradiciškai iš Europos šalių itin didele konkurencija kaina išsiskiria Lenkijos rinka, todėl tiek Lenkijoje, tiek Lietuvoje esą itin kokybiškų didesnės kainos produktų segmentai labai maži. Kai kurių produktų mūsų šalyje visai neįmanoma rasti – dėl per mažo poreikio jie visai nevežami.

„Iš tikro labai sudėtinga yra todėl, kad lietuviai pirmiausia žiūri į kainą, kokybė jiem antroje vietoje. Labai sunku žmogui pasakyti, kad tu nusiperki gaminį natūralų: jeigu nusiperki kilogramą jo, tai kilogramą ir gauni. Dažniausiai, kai mes parsinešame iš parduotuvės (žuvį – red.), tai 20 proc. ledo mažiausiai išpilame. Sunkiausia yra tai, kad reikia žmogų įtikinti, kad tai tikrai kokybiškas produktas, nes žmonės labai abejingi tam, sako: visi duoda, negali būti, kad pas jus kažkas stebuklingo“, - pasakojo verslininkė.

Vis tik G. Sadauskienė prisipažįsta neišvengianti agresyvios konkurencijos net ir siaurame rinkos segmente. Ji mano, kad taip yra ir dėl per mažos mūsų šalies rinkos, todėl verslo perspektyvas vertina kritiškai.

„Verslo ateitis – išlaikyti savo kokybę, kad taip, kaip buvome, taip ir liktume tokie patys kokybiški. Kalbant apie ateitį – nežinia, ar tas verslas toliau gyvuos, nes nelabai supranti, ko reikia tai Lietuvos rinkai, ir labai sunku konkuruoti su didžiaisiais“, - kalbėjo G. Sadauskienė.

Visą laidos „Verslo ritmu“ įrašą klausykite čia.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Darbdavys sugalvojo būdą tikrinti, kiek laiko darbuotojai praleidžia darbo vietoje (3)

Didžiosios Britanijos bankas „ Barclays “ įrengė įtaisus, per kuriuos stebi, kiek laiko...

„Augmos“ rezultatus apkarpė nepalankios bananų rinkos tendencijos (1)

Daržovių importo ir eksporto bendrovė „ Augma “ praėjusiais metais gavo 91,014 mln. eurų...

D. Grybauskaitė siūlo didinti baudas už nepagrįstas pajamas (23)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo didinti baudas už neaiškios kilmės pajamas ir nesumokėtus...

Kinija reiškia „stiprų nepasitenkinimą“ dėl JAV pradėto prekybos tyrimo (7)

Kinija pirmadienį išreiškė „stiprų nepasitenkinimą“ dėl JAV pradėto tyrimo, kuriame...

Lietuvos pašto grupės nuostoliai šiemet augo keturiskart (9)

Lietuvos pašto grupė pirmąjį šių metų pusmetį gavo 35,402 mln. eurų konsoliduotų pajamų -...

Top naujienos

Smūgis A. Bosui: prabangų namą prašoma sulyginti su žeme (180)

Vilniaus pašonėje, miškų apsuptyje, prasidėjusias Lietuvoje žinomo verslininko Antano Boso...

Grėsmė šalia mūsų: Europoje slepiasi šimtai „Islamo valstybės“ apmokytų žudikų (254)

Europą sudrebino dar vienas teroro aktas: per dvi atakas, kai ketvirtadienį ir penktadienį...

VGT uždegė žalią šviesą: į kovą su „Islamo valstybe“ stos Lietuvos specialiosios pajėgos (598)

Pirmadienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba aptarė ne tik krašto apsaugos sistemos...

Darbdavys sugalvojo būdą tikrinti, kiek laiko darbuotojai praleidžia darbo vietoje (3)

Didžiosios Britanijos bankas „ Barclays “ įrengė įtaisus, per kuriuos stebi, kiek laiko...

Ketinantiems nuomotis butą – teisininkės patarimai (4)

Planuojantys nuomotis būstą neišvengiamai susiduria su įvairiais teisiniais klausimais: į ką...

5 patarimai, kaip supjaustyti svogūną be ašarų

Be svogūnų neapsieina beveik nė vienas rimtesnis patiekalas, jie kaip niekas kitas papildo ir...

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas trumpėja: treneriai padėkojo D. Gailiui (99)

Likus daugiau nei savaitei iki Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvos rinktinės treniruotėse...

Asmeninė trenerė: norint numesti svorio, pradėti reikia ne nuo sporto (6)

Knygą „ Ideali figūra “ pristatanti asmeninė trenerė Rūta Beišytė sako, kad norint...

Miela princesės Dianos laikrodžių paslaptis: kodėl vienu metu segėjo net du? (7)

Paskelbus nuotrauką , kurioje princesė Diana užfiksuota su dviem laikrodžiais ant rankos,...

„Feel Felt“ prekės ženklą įkūrusio lietuvio sėkmė: kad uždirbtum, visai nebūtina emigruoti (8)

Prieš trejus metus veltinio ir odos aksesuarų prekės ženklą „Feel Felt“ įkūręs Karolis...