Dirbdama valdiškose sveikatos įstaigose, moteris pajuto, kad tampa eiline gyvenimu ir savo darbu nusivylusia gydytoja.

Verslo idėja – išsipildžiusi svajonė

„Tuomet ir pradėjau galvoti, kad turiu ką nors keisti – emigruoti į užsienį, kur tikrai esu laukiama kaip gera specialistė, arba kurti ką nors savo ir dirbti savo šaliai. Kadangi esu Lietuvos patriotė, nutariau likti čia ir įkurti tokią kliniką, kokios dar nėra ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Nuolat stebėdama prastėjančią mūsų vaikų sveikatą, nutariau, kad galiu savo sukauptas žinias ir patirtį panaudoti įkurdama šiuolaikišką įstaigą“, – pasirinkimą pradėti verslą pagrindžia I. Būtienė.

Verslininkė pripažįsta, kad pradžia nebuvo itin lengva. „Tik dėl mano ir mano vyro užsispyrimo pavyko gauti visus leidimus įkurti tokią įstaigą, apie kokią svajojau. Nors ir buvo nelengva, bet labai džiaugiuosi, kad galiu pati dirbti ir kurti darbo vietas tiems, kas nori ne gydyti jau susirgusius vaikus, o viską daryti, kad vaikai būtų sveiki“, – dėsto pašnekovė.

Pašnekovė pabrėžia, kad verslą ji pradėjo ne tik norėdama užsidirbti pinigų. Ji siekė laisvės ir norėjo, kad ši veikla įkvėptų kitus bei padėtų kuo daugiau žmonių.

Sunkiausia buvo suburti tinkamą kolektyvą

Didžiausiu sunkumu moteris įvardijo kolektyvo subūrimą. „Sunkiausia buvo rasti tikrai norintį dirbti kolektyvą. Supratau, kad gerų darbuotojų yra labai mažai. Turėti darbą nori daug žmonių, bet tikrai dirbti – vienetai“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Verslininkė džiaugiasi, kad šiuo metu klinikoje dirba jau 24 darbuotojai, ir prisipažįsta, kad prieš pradedant veiklą buvo numatytos tik penkios darbo vietos.

Kalbėdami apie verslo pradžios iššūkius ir sunkumus, I. Būtienės teiravomės apie investicijas. Verslininkė savo įmonę nusprendė atidaryti neturėdama itin didelių santaupų. „Be bankų paskolų nebūtume išsisukę, nors buvo be galo sunku juos įtikinti, kad verta rizikuoti. Padėjo ir giminės, draugai – esu jiems labai dėkinga. Įmonei tik metai, bet jau jaučiu, kaip stojamės ant kojų. Tikiuosi jau kitais metais grąžinti skolas artimiesiems“, – sako moteris.

Geriausia reklama – puikiai atliktas darbas

Didinti klientų skaičių padeda rekomendacijos. „Daugiausia besikreipiančiųjų į mūsų kliniką yra tie, kuriems mus rekomendavo kiti tėveliai, kurių vaikams mes padėjome. Todėl ir dabar itin daug dėmesio skiriu tam, kad visi apsilankiusieji būtų patenkinti. Geriausia reklama yra puikiai atliktas darbas“, – pabrėžia pašnekovė.

TOP 50 inovatyviausių jaunų verslų, sukurtų moterų” iniciatyvos ėmėsi „BZN start“ kartu su partneriais: naujienų portalu „Delfi“, „Žinių radiju“„Swedbank“, AB, „BIOK laboratorija“, ir Mykolo Romerio universitetu. Susipažinti su visomis šio projekto dalyvėmis ir balsuoti už labiausiai patikusias idėjas galite svetainėje http://www.bznstart.lt/StartupsWomen iki birželio 2 d. O jaunų verslų įkūrėjas, jau kviečiame registruotis į kitų metų sąrašą: http://www.bznstart.lt/surveys/display/2h3q8kgz