Verslininkas apskaičiavo, kad, norint į Katarą pristatyti apie 4 tūkst. karvių, kiekviena iš kurių sveria iki 600 kilogramų, reikės maždaug 60 skrydžių. Iš pradžių jis planavo karves į šalį pristatyti jūra.

M. al-Khayyatas vadovauja Dohoje įsikūrusiai įmonei „Power International Holding“, kuri specializuojasi statybos srityje. Verslininkas taip pat plėtoja žemės ūkio verslą: veisia avis ir gamina mėsos bei pieno produktus.

Jo teigimu, reguliariai gaminti šviežią pieną įmonė pradės šio mėnesio pabaigoje, o iki liepos vidurio gebės patenkinti maždaug trečdalį visos pieno paklausos šalyje.

Praėjusią savaitę Saudo Arabija, Egiptas, JAE ir Bahreinas paskelbė apie diplomatinių santykių su Kataru nutraukimą. Vėliau prie jų prisijungė ir kai kurios kitos musulmonų šalys.

Daugelis produktų į Katarą buvo tiekiami per Saudo Arabiją, kuri uždarė sienas ir nutraukė jūrų bei oro susisiekimą tarp šalių. Dėl to daugelis Kataro gyventojų nerimauja dėl maisto deficito.

Tačiau šalies valdžia žada aprūpinti gyventojus būtinais produktais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)