Kaip rašo „Kauno diena”, net keturis kartus, palyginti su birželio mėnesiu, padaugėjo darbo ieškančių absolventų skaičius - į darbo biržą su diplomais rankose atkeliavo 7,4 tūkst. jaunų žmonių.

"Ateina pas mane, pavyzdžiui, ekonomikos studijas baigęs jaunas žmogus ir net neišklausęs, ką jam pasakysiu, rėžia, kad už mažiau kaip 3,5 tūkst. litų į rankas nedirbs. Tokiais atvejais visuomet galvoju, kad arba ta ekonomika pas mus labai prastai dėstoma, arba tas žmogus nieko nesimokė. Mano supratimu, ekonomikos studijų nereikia, kad pažvelgęs į darbo rinkos skaičius suprastum, jog ne tu čia diktuoji sąlygas",- dėstė pavardės prašęs neminėti verslininkas.

Primename, kad Lietuvos darbo biržos duomenų registre rugpjūčio 1 d. buvo 185,8 tūkst. bedarbių – beveik 2 tūkst. mažiau nei birželį. Jie sudarė 10,1 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų – 0,1 proc. punkto mažiau nei prieš mėnesį ir 1,2 proc. punkto mažiau nei 2012 m. rugpjūčio 1 d.

Daugiausia bedarbių įregistruota Alytaus – 17,9 proc., Lazdijų – 16,9 proc., Kalvarijos – 16,7 proc. ir Zarasų – 16,5 proc. rajonų savivaldybėse.Tarp didmiesčių didžiausias bedarbių skaičius išliko Panevėžyje – 10,2 proc., mažiausias – Klaipėdos mieste – 7,3 proc. Žemiausias nedarbas registruotas šalies pajūryje: Neringoje – 3,4 proc., Palangoje– 5,1 proc. ir Kretingoje –5,6 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (851)