R. Bartkus laidoje „Verslo ritmu“ pasakojo, kad iš pradžių, radus tinkamas patalpas, norėjosi įkurti barą, tačiau greitai buvo persigalvota. Pašnekovas prisiminė, kad tuo metu įvertino apgyvendinimo paslaugas teikiančią sferą Vilniuje ir nusprendė, kad reikia įkurti kažką naujo, įdomaus.

„Atvykstančiam jaunimui į Lietuvą norėjosi pasiūlyti kažką įdomiau, ne tik paprastą čiužinuką ir tarybinį remontą. Siekėme, kad vieta galėtų pasiūlyti ne tik nakvynę, bet ir bendravimo galimybes, pažintį su sostine“, - dėstė vienas iš svečių namų įkūrėjų.

Pradinė investicija - tai žinios ir, aišku, pinigai. Iki tol R. Bartkaus pragyvenimo duona buvo biurų įrenginėjimas, kuris padėjo verslininkui greičiau startuoti su naujai sugalvotu projektu.

„Domėjausi, kas vyksta sendaikčių pasaulyje, turėjau nemažai pažįstamų, kurie pardavinėjo baldus ir pan. Atsirado bendraminčių, norinčių prisidėti prie projekto. Draugai padėjo, palaikė, suprato, tad idėja buvo įgyvendinta greitai, nereikėjo daug galvoti, planuoti“, - prisiminimais dalijosi vyras.

Tad jau po trijų savaičių pirmoji viešnia iš Japonijos apsistojo svečių namuose „Jamaika“. R. Bartkus prisipažino, kad laukti ilgiau ir startuoti vėliau jie negalėjo.

„Nuomotojas nelauks, kol tu ten per pusę metų įsirengsi kažką ir pradėsi gauti pirmas pajamas. Jis iš karto sako „pasirašome sutartį ir jums jau reikia mokėti nuomą kito mėnesio gale“. Tas laikas yra labai skaudus hostelių versle, kur nakvynė žmogui kainuoja nuo 35 Lt iki 60 Lt. Įsivaizduokite, kiek reikia žmonių surinkti, kad sumokėtume nuomą už tūkstančio kvadratinių metrų patalpas. Laikas mus spaudė, bet ir mes patys entuziastingai kibome į darbus ir įkūrėme šitą vietą“, - pasakojo verslininkas.

Šiuo metu verslininkas įvardija du kriterijus, kurie padidino apgyvendinimo paklausą – tai pirmininkavimas Europos Sąjungai, kuris pritraukia daugiau turistų. Taip yra suaktyvėjęs ir turistų srautas iš Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos.

„Jie mus vertina kaip draugišką ir nuoširdžią valstybę“, - teigė R. Bartkus.

Laida „Verslo ritmu“ transliuojama pirmadieniais, antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais 11.55 val.