Centrinis bankas pranešė, kad per du savaitinius aukcionus priims pasiūlymus už dolerius, svyruojančius nuo 1800 iki 2200 bolivarų.

DICOM mechanizmas tik dar labiau apsunkina Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC) priklausančios šalies valiutos kontrolę. Tai yra jau penktas toks planas per pastaruosius keturis metus.

Siekiant išvengti kapitalo nutekėjimo, sudėtinga valiutos kontrolė Venesueloje buvo pradėta 2003 m. Dauguma ekonomistų mano, kad tai yra viena iš pagrindinių krizės, dėl kurios daugybė žmonių jaučia nuolatinį maisto ir medikamentų trūkumą, priežasčių.

Didžioji dalis venesueliečių teigia bet kokiu atveju neturintys prieigos prie oficialių valiutos keitimo kursų, tad jiems tenka rinktis juodąją rinką, kur šiuo metu vienas doleris kainuoja beveik 6000 bolivarų. Nuo to laiko, kai šalies prezidentu tapo Nicolas Maduro, bolivaras juodojoje rinkoje krito 99 proc.

Palyginimui, pagal SIMADI mechanizmą, vienas doleris yra vertas 728 bolivarų. Tuo tarpu stipriausias Venesuelos valiutos keitimo mechanizmas yra DIPRO, pagal kurį doleris vertas 10 bolivarų. Tačiau Venesuelos valdžia teigia, kad šis mechanizmas yra saugomas pirmos būtinybės prekėms, t. y. medikamentams ir maistui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)