Bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,3 proc. atpigę drabužiai ir avalynė, 0,5 – poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos, 0,1 – maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai ir 1,2 proc. pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, po 0,3 – transporto prekės ir paslaugos, alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai.

Vartojimo paslaugų kainos per minėtąjį laikotarpį sumažėjo 0,3 proc., prekių kainos beveik nepasikeitė.

Per metus (vasario mėn., palyginti su 2009 m. vasario mėn.) vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,5 proc. Metinį kainų sumažėjimą lėmė per dvylika mėnesių 5,2 proc. atpigę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 8,5 – drabužiai ir avalynė, 2,1 – būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos ir 17,5 proc. pabrangę alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, 4,4 – transporto prekės ir paslaugos, 13 proc. – švietimo paslaugos.

Vartojimo prekės per metus atpigo 0,4, paslaugos – 0,5 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją