Pasinaudoti šia galimybe nusprendė ir Utenos turizmo ir informacijos centras (TIC). Praeitą savaitę jis išplatino kvietimą sausio 30 dieną apsilankyti ir apsipirkti už maždaug 250 kilometrų nuo Utenos esančiuose Suvalkuose.

„Tai puikus praktinės naudos, neužmirštamų įspūdžių, dovanojančių kelionių, malonumo derinys! Visus, kurie nenori išlaidauti, kviečiame į išskirtinę vienos dienos trukmės kelionę į Suvalkus apsipirkti pigiau!“ – rašoma Utenos TIC kvietime.

Kelionės kaina vienam asmeniui – 20 eurų.

Kelionės organizatorius nurodė, kad Suvalkuose bus galima apsilankyti vietiniame turguje, kuriame visada yra šviežios mėsos, paukštienos, vaisių bei daržovių.

„O jei pageidaujamų pirkinių nerastume turguje galėsime jų įsigyti prekybos centruose „Hurtownia Wedlin“, „Lidl“, „Biedronka“ bei „Kaufland“, taip pat ir miesto centre esančiame viename didžiausių Suvalkuose esančių prekybos centrų – „Suwalki Plaza“, – kviečia Utenos TIC.

Įstatymo raidė

Tokia viešosios įstaigos veikla nesužavėjo Utenos rajono savivaldybės tarybos nario liberalo Dariaus Pakajavo.

„Utenos TIC finansuojamas iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto, visų mokesčių mokėtojų pinigų, o dabar jie rūpinasi ne kaip pritraukti turistų į Uteną, bet kaip išvežti žmonės į užsienį, kad jie savo pinigus išleistų ten“, – DELFI sakė jis.

Politikas sakė, kad nematytų problemos, jei tuo užsiimtų privatus verslas, tačiau viešajai įstaigai, kuri turėtų plėtoti turizmą Utenos rajone, kelionėmis į Lenkiją, jo manymu, užsiimti nedera.

„Aišku, gerai, kad jie bando užsidirbti, bet tai daryti reikia ne tokiais būdais“, – pridūrė pašnekovas.

Viešųjų įstaigų įstatyme nurodoma, kad viešoji įstaiga turi teisę verstis įstatymų nedraudžiama ūkine komercine veikla, kuri yra neatsiejamai susijusi su jos veiklos tikslais.

Paklausta, ar kelionė apsipirkti Lenkijoje yra neatsiejamai susijusi su Utenos TIC veiklos tikslais, jo direktorė Rasa Jasinevičienė DELFI sakė, kad tam, kad pasiektų savo veiklos tikslus turi užsidirbti lėšų.

„Tam, kad galėtumėme išvažiuoti į parodą ir normaliai atstovauti Uteną, turime dirbti papildomus darbus“, – sakė ji.

Naujausioje, 2014 metų, Utenos TIC veiklos ataskaitoje nurodoma, kad iš Utenos rajono savivaldybės vykdomų programų centras per metus iš viso gavo 168,3 tūkst. litų (48,8 tūkst. eurų). R. Jasinevičienė sakė, kad tiek Utenos TIC veiklai nepakanka.

Veža pilną autobusą

R. Jasinavičienės teigimu, sausio 30 dieną iš Utenos į Suvalkus pajudės pilnas autobusas pigiau apsipirkti norinčių gyventojų.

Susidomėjimas didžiulis ir visi labai nori. Vežame pilną autobusą“, – sakė ji.

Kelionę apsipirkti Lenkijoje Utenos TIC organizuoja pirmą kartą. R. Jasinavičienė negalėjo pasakyti, ar jos vyks ir ateityje.

DELFI primena, kad Lenkijos zloto nuvertėjimas prasidėjo po to, kai agentūra „Standard & Poor's“ (S&P) nuo A- iki BBB+ sumažino šalies skolinimosi reitingą.

Kaip yra pažymėjusi DNB banko vyriausioji ekonomistė Baltijos šalims Jekaterina Rojaka, anksčiau ilgalaikis euro ir zloto kurso vidurkis siekė mažiau nei 4,2.

Pastaruoju metu euro kursas zloto atžvilgiu artėja prie 4,5. „Swedbank“ analitikai prognozuoja, kad ateityje už 1 eurą galima bus tikėtis ir 4,6 zloto, o 4,4 bus žemutinė riba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (547)