Pasiūlymų sulaukta iš tarptautinių bankų "Nomura", "Daiwa", Austrijos "Commerzbank" bei kitų atstovų, su kuriais Prahoje susitiko Lietuvos finansų ministerijos vadovai, dalyvaujantys metiniame Tarptautinio valiutos fondo ir Pasaulio banko susitikime.

"Susitikimuose kalbėta apie tai, kad jie nori mums skolinti. Bankai siūlo savo paslaugas, klausinėja, kokie mūsų skolinimosi poreikiai ir aiškina, kad jų palūkanos mažesnės nei tų, kurie skolino anksčiau", BNS sakė finansų ministro patarėja Rima Kaziliūnienė.

Ji patvirtino, kad Vakarų bankus domina ir būsimoji litais nominuota 100 mln. litų obligacijų emisija, kurią Vyriausybė tarptautinėse rinkose planuoja išleisti spalio viduryje.

"Ši emisija jiems įdomi kaip reiškinys, todėl jie daug smalsauja", teigė R. Kaziliūnienė.

ERPB prezidentas Jeanas Lemierre`as (Žanas Lemjeras) finansų ministrui Vytautui Dudėnui antradienį dar kartą patvirtino, kad bankas svarsto galimybę skolinti Lietuvai ir jos įmonėms be valstybės garantijos.

"Prioritetinės sritys būtų savivaldybės ir energetika", sakė finansų ministro patarėja.

V. Dudėnas, finansų viceministrė Dalia Grybauskaitė bei kiti delegacijos nariai taip pat susitiko su PB vadovais, Tarptautinės finansų korporacijos (IFC) viceprezidentu Stevenu Kaempferiu (Stivenu Kempferiu), TVF antrojo Europos departamento direktoriumi Johnu Odling-Smee (Džonu Odling-Smy).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją