Tokius bendrovės "Arthur Andersen" patvirtintus LAL audito rezultatus antradienį po susitikimo su prezidentu V. Adamkumi paskelbė įmonės generalinis direktorius Kęstutis Auryla.

Jo teigimu, finansinę ataskaitą ir nuostolius dar turės patvirtinti šią savaitę įvyksiantis bendrovės akcininkų susitikimas. 100 proc. LAL akcijų valdo Susisiekimo ministerija.

K. Auryla žurnalistams sakė, kad nuostolius lėmė padidėjusios naftos produktų kainos, pablogėjusi valstybės ekonominė padėtis.

Pasak Prezidentūros spaudos pranešimo, V. Adamkus mano, kad dalis kaltės dėl LAL nuostolių tenka Susisiekimo ministerijai.

Susitikime su prezidentu V. Adamkumi dalyvavęs susisiekimo ministras Rimantas Didžiokas sakė, kad bendrovės privatizavimas vyks, skelbiant viešą konkursą, tačiau jis neatmetė galimybės, jo dar iki šio proceso pradžios gali atsirasti strateginis partneris.

"Manau, tai vienas kitam netrukto", pažymėjo ministras.

LAL privatizavimo procedūros bus pradėtos, kai ministerija patvirtins LAL restruktūrizavimo planą, kurį numatoma svarstyti gegužės pradžioje. Privatizavimą planuojama pradėti šių metų antrąjį ketvirtį.

Pasak K. Aurylos, vertingiausia bendrovė dalis yra ne lėktuvai ar įstatinis kapitalas, o turima rinkos dalis. Jis pažymėjo, kad dabar "Lietuvos avialinijos" ir oro bendrovė "Lietuva" užima apie 60 proc. rinkos su maždaug 220 mln. litų metinės apyvartos.

Generalinio direktoriaus teigimu, būtina "išgryninti" bendrovės veiklą, atsisakyti jai nereikalingo balasto, pavyzdžiui, nuspręsti dėl Palangos filialo.

Preliminariais duomenimis, bendrovė šių metų pradžioje taip pat jau patyrė nuostolių. Tačiau K. Auryla tikisi, kad, atlikus restruktūrizavimą, sumažinus darbuotojų skaičių, perskirsčius maršrutus, bendrovė šiuos metus baigs be nuostolių, tačiau ir be pelno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją