„Pirmiausiai man reikia modernizuoti savo ūkį, plėsti per daug nesiruošiu, o ten, kur yra už Lietuvos ribų, apie tai nenoriu per daug kalbėti. Tai ir nebūtina žinoti“, - DELFI sakė V. Uspaskichas.

Seimo narys pripažino, kad užsienyje turimos įmonės taip pat užsiima perdirbimu.

Paklaustas, kodėl nusprendė investuoti užsienyje, V. Uspaskichas sakė: „Reikia šiek tiek diversifikuoti investicinį krepšelį pagal šalis, todėl, kad matosi, jog Lietuvoje visko gali būti. Gali būti taikomi neteisėti, brutalūs, autokratiniai valdymo modeliai, o tai verslui netinka. Čia gi ne vienas aš, daug rimtų verslų perkėlė savo centrinius biurus iš Lietuvos. Per daug niekas nenori čia investuoti. Jeigu šiandien nebūtų Europos Sąjungos pinigų, tai Lietuva atsiliktų iš visų ES šalių pagal investicijas iš užsienio. Tai yra faktas“.

Tačiau jis tvirtino neketinantis perkelti jau turimų verslų Lietuvoje į užsienį.

„Ne, mes neperkelsime. Tai, kas yra, ir liks Lietuvoje. Mes juos tik modernizuosime. Mes kasmet Lietuvoje į savo verslą investuojame 15-20 mln. Lt. Mes jį modernizuojame, plečiame, tačiau nediversifikuojame. O kitur daugiau investicijų yra“, - komentavo Seimo narys.

Tačiau jis nenorėjo kalbėti apie tai, kokią dalį jo visos verslo imperijos sudaro užsienio įmonės.

Vis dėlto, nors ir investuoja užsienyje, V. Uspaskichas iš Lietuvos kraustytis neketina.

„Toks jau mano likimas. Čia šeima, vaikai, jie čia studijuoja. Didžiausias verslas taip pat yra čia“, - tvirtino Seimo narys.

Šiai grupei priklauso ir minėtas Kėdainių konservų fabrikas bei dar 19 įmonių, tarp jų: Krekenavos agrofirma, „Vikeda“, „Krekenava“, „Krekenavos pašarai“, Kėdainių konservų fabrikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)