Kaip informuoja gazeta.ru, įmonė, kurią ji įkūrė kartu su politiko Olego Mitvolio žmona Liudmila, pasirodė nepelninga, tad partnerės nusprendė ją uždaryti.

Juvelyrikos verslą Tatjana Nava pradėjo 2014 m. pavasarį. Tada ji kartu su drauge Liudmila Mitvol užregistravo įmonę „Sweet Stuff“.

Pagal įstatų dokumentus, įmonė turėjo verstis didmenine prekyba. Kaip žurnalistams pasakojo pati T. Navka, ji ryžosi drąsiam eksperimentui po pažinties su dizainere Anastasija Gollandceva.

Tačiau šių metų vasarį draugės staiga nutarė uždaryti verslą. Pranešimas apie įmonės uždarymą buvo išpublikuotas valstybinės registracijos žinyne. L. Mitvol patvirtino „Gazeta.ru“, kad informuota būtent apie jos ir T. Navkos įmonės uždarymą.

Dmitrijaus Peskovo ir Tatjanos Navkos vestuvės

„Tai nesusiję su ekonomine krize, o mūsų su Tatjana santykiai, kaip ir anksčiau, puikūs, – sakė L. Mitvol. – Tiesiog mes planavome daryti viena, bet proceso eigoje planai pasikeitė, atsirado problemų, taip pat ir ekonominio pobūdžio. Žodžiu, įmonės veikla nebuvo sėkminga, nusprendėme ją uždaryti.“

Pati T. Navka sakė, kad įmonės uždarymo priežastis – ekonominė krizė.

„Įmonė neatnešė tokio pelno, kaip tikėtasi, – sakė ji. – Nebuvo to, ko tikėjomės, nusprendžiau iš šios kompanijos išeiti.“ Ji pabrėžė, kad įtakos turėjo ir sunkūs ekonominiai laikai.

„Sweet Stuff“ papuošalų kaina buvo nuo 8 tūkst. rublių (107 eurai) iki 100 tūkst. rublių (1 347 eurai).
Papuošalai buvo gaminami Honkonge iš sidabro ir pusbrangių akmenų, išoriškai papuošalai buvo panašūs į vaisinius ledinukus.

Tatjana Navka, Dmitrijus Peskovas

T. Navka buvo ne tik „Sweet Stuff“ viena iš įkūrėjų. Kartoteka.ru duomenimis, T. Navkai priklauso kompanija „Liod Arena“, užregistruota 2014 m. Ji yra ir statybų įmonės „Horizont“ viena iš steigėjų, taip pat užregistruota kaip individuali verslininkė sporto srityje.

T. Navka – tris kartus buvo tapusi Europos čempione (2004 – 2006), du kartus – pasaulio čempione (2004, 2005) ir olimpine dailiojo čiuožimo čempione (2006) poroje su Romanu Kostomarovu.

Po pergalės olimpiadoje T. Navką kartu su kitais pasižymėjusiais sportininkais pakvietė į Kremlių, visiems buvo įteiktos premijos. Susitikime su prezidentu Kremliuje T. Navka pasakė, kad Maskvoje neturi, kur gyventi. Greitai jai ir R. Kostomarovui buvo parūpintas būstas Maskvoje. Už nuopelnus sporto srityje čiuožėja gavo penkių kambarių 180 kvadratinių metrų ploto butą daugiabutyje „Kopernik“.

Dmitrijaus Peskovo ir Tatjanos Navkos vestuvės

Nuo 2006 m. rugsėjo T. Navka tapo televizijos šou ant ledo, kuriame dalyvauja ir garsūs profesionalūs čiuožėjai, muzikantai, dalyve.

2010 m. T. Navka susipažino su Rusijos prezidento atstovu spaudai D. Peskovu. Jie tapo pora, susilaukė dukters.

2015 m. rugpjūčio 1 d. Sočyje įvyko jų vestuvės.

Tai buvo prašmatnus renginys, kuriame dalyvavo daug garsenybių. Vėliau kilo skandalas – nuotraukoje, kurią paviešino buvęs Šiaurės administracinės apskrities prefektas O. Mitvolis, Aleksejaus Navalno fondas pastebėjo ant D. Peskovo rankos laikrodį „Richard Mille RM 52-01“, kuris kainuoja mažiausiai 600 tūkst. eurų.

Dėl šio brangaus laikrodžio Federalinis korupcijos biuras pradėjo tyrimą. A. Navalnas paviešino išrašą iš registro, pagal kurį T. Navka 2015 m. sausį įsigijo 779,2 kvadratinių metrų ploto namą Maskvos priemiestyje „Tretja ochota“ ir du žemės sklypus (9373 kvadratinių metrų ploto) už 1 mlrd. rublių (13,4 mln. eurų). A. Navalno nuomone, T. Navkos ir D. Peskovo išlaidos gerokai viršijo jų pajamas.

D. Peskovas vėliau pareiškė, kad laikrodis kainuoja kur kas „mažiau nei nurodyta suma“.
Jo teigimu, laikrodis – vestuvinė T. Navkos dovana. T. Navka per radiją pavadino A. Navalną maniaku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)