Tokį sprendimą priėmė keliolika metų mėsos gaminius su šiuo pavadinimu pirkėjams siūlanti bendrovė „Samsonas“.

„Samsono“ savininkas ir prezidentas Alfredas Rimidis DELFI sakė, kad prekės ženklas keičiamas atsižvelgiant į geopolitinę situaciją.

„Maždaug prieš dvejus metus atlikome rinkos tyrimus, kurie parodė, kad prekinis ženklas „Tarybiniai“ asocijuojasi su „Samsonu“ ir kokybe. Priėjome prie išvados, kad visus savo gaminius galime siūlyti su „Samsono“ prekės ženklu. Dabar kaip tik geopolitinė situacija mus įpareigoja ir mes jaučiame pilietinę pareigą žodžio „tarybiniai“ atsisakyti“, - komentavo jis.

Įmonė šių gaminių prekės ženklą planuoja pradėti keisti nuo gruodžio.

„Gaminius planuojame išimti po truputį, tačiau daugiau niekas nesikeis, dizainas išliks toks pat, tik neliks žodžio „tarybinis“. Mes nenorime, kad kažkas iš to darytų politiką, eskaluotų, kai žmonės patiria skausmus ir emocijas. Nenorime iš to daryti reklaminio ar politinio šou“, - kalbėjo A. Rimidis.

Rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ praėjusiais metais skelbtais duomenimis, prekės ženklas „Tarybiniai“ užima aštuntą vietą populiariausių maisto produktų sąraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1293)