„Ypatingas dėmesys skiriamas bendriems infrastruktūros planams, energetinio bendradarbiavimo problematikai, pavyzdžiui, dujotiekio sistemos Graikijos teritorijoje statybas“, – pabrėžia Kremlius.

Oficialiame pranešime nurodoma, kad pašnekovai aptarė „dvišalių santykių kompleksą A. Tsipro vizito į Rusiją metų pasirašytų susitarimų realizavimo kontekste“.

Graikijos vyriausybės vadovas Maskvoje lankėsi balandžio 7-9 dienomis. Jo atvykimas buvo surengtas Atėnų iniciatyva. Žiniasklaidos atstovai tuomet tikėjosi, kad šalies premjeras V. Putino prašys suteikti finansinę paramą, iš dalies atšaukti maisto prekių embargą ir leisti į Rusiją įvežti produkciją iš Graikijos.

Ne itin tikisi, kad dėl Graikijos susitarti pavyks iki pirmadienio

Ketvirtadienį Vokietijos finansų ministras Wolfgang Schaeuble pareiškė neturįs daug vilčių, kad pavyktų pasiekti kokį proveržį derybose dėl Graikijos pirmadienį vyksiančiame euro zonos finansų ministrų grupės posėdyje. Apie tai praneša „Reuters“.

„Negalime tikėtis jokių ypatingų rezultatų – šie dabar už realių galimybių ribų“, – teigė W. Schaeuble Berlyne vykusioje konferencijoje. Pareigūnas pridūrė ketinantis susitikti su kolega iš Graikijos Yaniu Varoufakiu dar iki pirmadienio susitikimo pradžios.

W. Schaeuble taip pat pareiškė, kad būtų nuostabu, jeigu Graikija gautų paramos iš Rusijos, tačiau pridūrė tikįs, kad ši siektų tiek, kiek iš tiesų šiuo metu Atėnams reikia.

Graikijos vyriausybės atstovas spaudai Gabrielius Sakellaridis ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Atėnuose kalbėjo, kad dėl aspektų, susijusių su darbo rinka ir pensijomis, deramasi nebus: „Mes neperžengsime mūsų įsitikinimų. Aišku, kad pensijų mažinti negalime“.

Šalies pareigūnų derybos su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) bei Europos Sąjunga (ES) tęsis ir šį savaitgalį.