Rusija, anot V. Putino, savo ruožtu pasinaudojo situacija ir sukūrė palankias sąlygas Rusijos gamintojams.

V. Putinas pabrėžė, kad Vakarų valstybės, taikydamos prieš Rusiją sankcijas, kenkia pačios sau, nes netenka Rusijos rinkos, praneša russian.rt.com. 

„Mes iš esmės pasinaudojome nekorektiškų mūsų partnerių elgesiu, ypač tų valstybių, kurios sėkmingai veikė Rusijos žemės ūkio produkcijos rinkoje. Mano manymu, jos kenkia pačios sau, nes taiko prieš mus sankcijas“, - kalbėjo V. Putinas.

„Tai suteikė mums moralinę ir, mano nuomone, juridinę teisę imtis atitinkamų priemonių būtent šioje srityje, kuri pastaraisiais metais demonstravo gerus augimo tempus“, - tęsė jis. V. Putino teigimu, taikomi prekių importo apribojimai stimuliuoja Rusijos žemės ūkio produkcijos gamintojus dirbti Rusijos rinkoje, todėl šiai pramonės šakai pavyks patenkinti uždraustos produkcijos poreikį.

V. Putinas taip pat įvertino Rusijos nacionalinio fronto darbą kontroliuojant jo nurodymų vykdymą.

Kaip „Veiksmų forume“ kalbėjo vienas iš Rusijos liaudies fronto Centrinio štabo pirmininkų Aleksandras Brečalovas, tik 26 iš 131 vyriausybei nurodytų užduočių, Rusijos nacionalinio fronto ekspertų vertinimais, įvykdytos kokybiškai.

„Tai reiškia, kad įvykdyta tik 20 proc.?“ – pasitikslino V. Putinas. Gavęs teigimą atsakymą į savo klausimą jis apibendrino: „Pamėginkite įsivaizduoti, kiek būtų įvykdyta, jei iš viso nebūtų kontrolės“. Anot V. Putino, Rusijos nacionalinio fronto veikla labai reikalinga.

Taip pat V. Putinas pabrėžė, kad ketina pasiūlyti savo kolegoms Rusijos vyriausybėje sustiprinti veiksmų koordinavimą su Rusijos liaudies frontu. Detaliau koordinuoti ketinama šių metų gegužės mėn. V. Putino išleistus įsakus, o ataskaitos dėl įvykdytų darbų turi būti derinamos su Rusijos liaudies frontu.

V. Putinas palaikė Rusijos centrinio banko sprendimą atsisakyti rublio kurso reguliavimo. Jo manymu, šio sprendimo priėmimas sumažins spekuliantų skaičių valiutų rinkoje.

„Tai visų pirma rinkos kategorija. Kuo labiau Centrinis bankas mėgins dirbtinai išlaikyti rublio kursą ir jį reguliuoti, tuo daugiau spekuliantų pelnysis iš mūsų aukso ir valiutos rezervų“, - pridūrė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1373)