Nuo naujųjų metų Maskva vėl buvo įvedusi Turkijai vizų reikalavimą, nors bevizis režimas tarp šalių galiojo nuo 2011-ųjų balandžio. Kelionių agentūros, Kremliaus prašymu, nebepardavė organizuotų turistinių kelionių į Turkiją.

Pasak Kremliaus, turizmo apribojimai į Turkiją dabar atšaukti.

Daugelį metų Turkija buvo labiausiai mėgstama rusų turistų, tačiau įvedus apribojimus Turkijos kurortai beveik ištuštėjo. Vasarį tuo metu ministro pirmininko pareigas ėjęs Ahmetas Davutoglu išreiškė vyriausybės viltį, kad rusai turistai atvyks į Turkiją ir nepaisys tarp Ankaros ir Maskvos tvyrančios įtampos.

Apribojimai Turkijai įvesti po to, kai šalies karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos „Su-24“ naikintuvą ir jis sudužo Sirijos šiaurėje. Turkijos kariuomenė teigimu, naikintuvas buvo numuštas po pakartotinio įspėjimo dėl šalies oro erdvės pažeidimo. Nuo lapkričio mėnesio incidento tarp abiejų šalių tvyrojo didelė įtampa. Tačiau po tragedijos praėjus septyniems mėnesiams Turkija išreiškė norą atkurti tarpusavio santykius – prieš kelias dienas Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ žuvusio piloto šeimai ir „paprašė atleidimo“.