„Esu pavedusi Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai paruošti sutartis, suderinti sutarties procedūras ir pradėti pieno ir mėsos produktų intervencinius pirkimus. Pieno ar grietinės mes nesupirksime, bet sviesto, sūrio, kurie gali ilgai stovėti, pieno miltelių, mėsos produktų, kurie gali ilgiau laikytis, tuos intervencinius pirkimus praeiti. Tai leidžia Europos Komisija. Manau, su jais suderinsim, kad ir tie pinigai, ką mes išleisime iš savo biudžeto, mums bus atstatyti iš Europos Komisijos biudžeto“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė V. Baltraitienė.

Pasak jos, pagrindinis tikslas dabar yra stabilizuoti rinką, kol bus surastos kitos rinkos ir kitų rinkų paieška.

Be to, V. Baltraitienė nurodė, jog žadama leisti ritualinį gyvulių skerdimą, kad mėsą galėtų pirkti musulmonų šalys. Pasak jos, šie sprendimai buvo užstrigę Vyriausybėje, tačiau numatoma greitai juos išjudinti.

„Žemės ūkio ministerijos išvada yra teigiama – tam pritarti, tad manau, kad Vyriausybė skubos tvarka pateiks tą išvadą, ir Seimas skubos tvarka priims. Bet mes ieškome dar kitokių būdų, kaip tą galėtume sertifikuoti, kad mūsų skerdyklos galėtų taip skersti galbūt net nelaukiant įstatymo“, - kalbėjo V. Baltraitienė.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)