Tai, kas nutiko prabangiame viešbutyje, jo svečius, švelniai tariant, šokiravo – iš restorano, kuriame pusryčiavo, į savo kambarį grįžę užsieniečiai išvydo, kaip po jų asmeninius daiktus naršo čia dirbanti moteris.

„Kai ji mus pamatė, labai išsigando ir iš karto bandė išeiti iš kambario, tačiau mes jos neišleidome ir išsikvietėme pagalbą“, – policijos pareigūnams sakė viešbutyje viešėjęs svečias iš Suomijos.

Bandymas apvogti svečius viešbučio valytoja dirbusiai moteriai baigėsi dideliais nemalonumais – ji ne tik neteko darbo, bet ir buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn, o galop ir nuteista.

Iki šiol neteista Kretingos gyventoja prisipažino, kad ketino apvogti viešbutyje gyvenusius užsieniečius – ji teisinosi labai prasta finansine padėtimi, sakė, kad iš atlyginimo, kurį gauna, net negalėdavo pragyventi.

„Kaltinamoji pasikėsino padaryti apysunkį nusikaltimą, yra neteista, pripažino savo kaltę ir gailisi dėl netinkamo elgesio, tai rodo, kad suvokė savo elgesio neleistinumą ir savo poelgį vertina neigiamai, todėl darytina išvada, jog kaltinamosios pavojingumas visuomenei nėra itin didelis, ji nėra linkusi sistemingai pažeidinėti įstatymus ir daryti nusikalstamas veikas“, – teismas nutarė, kad bausmės tikslai bus pasiekti moteriai paskiriant baudą.

Už tai, kad bandė apvogti svečius iš Suomijos, dabar jau buvusi viešbučio „Amberton Green Apartments“ valytoja buvo nubausta 8 MGL (301 Eur) bauda, tačiau ji buvo sumažinta perpus (4 MGL – 150 Eur), nes moteris beveik dvi paras po nusikaltimo praleido policijos komisariato areštinėje.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad dar balandžio 10 d. rytą, apie 8.17 val., valytoja atėjo į ketvirtąjį viešbučio aukštą ir kortele-raktu atsirakino svečių kambarį. Čia ji pasikėsino pagrobti svetimą turtą, tačiau „nusikalstamos veikos nebaigė nuo jos valios nepriklausančių aplinkybių, nes buvo pastebėta į kambarį tuo metu grįžusių viešbučio svečių“.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta valytoja sakė, kad viešbutyje dirbo apie keturis mėnesius, darbo metu ji privalėdavo valyti tik bendro naudojimo patalpas. „Klientų kambariuose jokio tvarkymo ir valymo darbų neatlikdavau“, – sakė ji.

Ir čia pat prisipažino, kad apvogti viešbučio svečius suplanavo iš anksto. „Uždirbu nedaug, kadangi dalį pajamų atskaičiuoja antstoliai, man pragyvenimui lieka 65 Eur“, – per apklausą kalbėjo ji.

Tą rytą, kai pasikėsino apvogti užsieniečius, moteris į darbą turėjo ateiti nuo 9 val., bet pasirodė valanda anksčiau.

„Nuėjusi į viešbučio valgomąjį, kur pusryčiauja svečiai, pasižiūrėjau į tuo metu valgančiųjų žmonių sąrašą – ten buvo įrašytas 407 kambarys, supratau, kad pusryčiauja du asmenys, gyvenantys tame kambaryje, nes daugiau viešbučio klientų nebuvo, – sakė ji. – Supratusi, kad kambaryje nieko nėra, nuėjau prie šio kambario ir viešbučio kortele-raktu atsirakinusi duris įėjau į kambarį. Iš karto nuėjau prie spintos, ketindama ką nors vertingo pavogti.

Joje kabojo dvi striukės, galvojau, kad vis tiek ką nors vertingo rasiu kišenėse, bet tik spėjau paimti už vienos striukės ir šią paslinkti į šoną, kai į kambarį įėjo vyriškis su moterimi, kuriuos prieš tai mačiau pusryčiaujančius.“

Anot valytojos, vyriškis griebė jai už rankų ir nepaleido.

„Labai gailiuosi, kad taip pasielgiau“, – tikino moteris.

Tuo metu iš Suomijos į Lietuvą verslo reikalais atvykę sutuoktiniai policijoje sakė, kad labai nustebo, kai po pusryčių eidami į savo kambarį pamatė, jog jo durys yra pravertos.

„Įėję į savo kambarį pamatėme svetimą moterį, kuri stovėjo šalia spintos ir apžiūrinėjo mūsų daiktus, – sakė viešbučio klientas. – Aš jos iš karto anglų kalba paklausiau, ką ji čia veikia, moteris kažką atsakė, bet nesupratau, matyt, kalbėjo lietuviškai. Ji iš karto norėjo išeiti iš kambario, bet jos neišleidau ir iškviečiau pagalbą.“

Viešbučio svečiai pareigūnams nurodė, kad vėliau peržiūrėjo visus savo daiktus, tačiau nieko nepasigedo.

„Šią moterį matėme viešbučio restorane, ji buvo įėjusi, kai mes pusryčiavome, bet tik apsidairė ir išėjo, man ji atrodė kaip viešbučio klientė“, – teigė Suomijos pilietis.

Kaip valytoja užeina į viešbutyje gyvenančių užsieniečių kambarį, buvo užfiksuota ir vaizdo įrašuose – „Amberton Green Apartments“ patalpos dėl svečių saugumo yra filmuojamos. Situacijos, kai valytoja pasikėsino apvogti svečius, viešbučius valdančio tinklo vadovybė DELFI nepanoro komentuoti. „Šįkart nuo komentarų susilaikysime“, – sakė direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)