Pranešime pateikta informacija pasitvirtino - buvusio gyvenamojo namo patalpose vyko mėsos perdirbimo gamyba, neturint tokiai veiklai leidimo ir veterinarinio patvirtinimo numerio, produkcija buvo gaminama iš neaiškios kilmės žaliavų, gaminiai be ženklinimo etikečių.

Rasta beveik 120 kg šviežiai rūkytų dešrų, apie 116 kg rūkytų lašinių ir šoninės, 16 kg rūkytų kiaulienos kumpelių, iš viso 252 kg įvairių mėsos gaminių ir pusgaminių.

Mėsa buvo tvarkoma gamybai nepritaikytose, nešvariose, netvarkingose patalpose. Produktai gaminti be technologinių aprašymų ar receptūrų, naudotas neaiškios kilmės, nepatikrintas vanduo.

Šviežios mėsos gaminiai buvo rūkomi lauke įrengtoje rūkykloje, neapsaugant jų nuo atmosferos poveikio. Veiklą vykdantis asmuo neturėjo gyvūninio maisto tvarkymo subjekto veterinarinio patvirtinimo, dirbo nepasitikrinęs sveikatos ir neišklausęs higienos žinių kurso.

Mėsos perdirbimo veikla uždrausta, nurodyta sunaikinti 252 kg gaminių, dėl nelegalios veiklos surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)