Aštuoni Alytaus padalinio darbuotojai, kurių veikla nebuvo susijusi su gamyba, dirba toliau, septyniasdešimt žmonių tenka atsisveikinti su įmone. Bendrovė sprendimo, ką darys su Alytuje jai priklausančiais pastatais, dar nepriėmė.

Pirmadienį (gruodžio 5 dieną) pradėtos „Coca-Cola“ darbuotojų atleidimo procedūros. „Buvo surengti susitikimai su Darbo biržos atstovais, kurių metu siekta sustiprinti galimybes rasti tinkamą darbą, informuoti apie valstybės paramą nedarbo metu, esamas laisvas pozicijas jų duomenų bazėje.

Žmonėms buvo patarta, kaip tinkamai ruošti CV, pasirengti interviu dėl darbo, kalbėta apie psichologinius aspektus, susijusius su šiuo pokyčiu“, - kalbėjo „Coca-Cola HBC“ Lietuva Viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė.

Ji priminė, kad Alytaus gamykla uždaryta tobulinant bendrovės efektyvumą ir optimizuojant kaštus. Apie gamyklos uždarymą buvo pranešta dar šių metų rugsėjo mėnesį.

„Tai yra dalis mūsų bendrovės strategijos regiono mastu. Bendrovės gazuoti ir putojantys gėrimai bus importuojami iš Lenkijos. Visos gamybos linijos turėtų būti dislokuotos kitose „Coca-Cola Hellenic“ gamyklose arba parduotos vietos rinkai. „Coca-Cola HBC“ Lietuva padaliniai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje pilnai funkcionuoja ir toliau“, - sakė G. Šerėnienė.

Bendrovė gamybą iš Alytaus perkelia į Lenkiją, netoli Varšuvos esantį Radzymino miestelį. Ką „Coca-Cola HBC Lietuva“ darys su Alytuje jai priklausančiais pastatais ir įrenginiais, dar nėra žinoma.

G. Šerėnienė patikino, kad Alytuje daugiau nei dvidešimt metų veiklą vykdžiusi bendrovė tęs bendradarbiavimą su miesto bendruomene per kultūros, sporto, aplinkosaugos ir socialinius projektus.

Tačiau ką veiks atleidžiami „Coca-Cola“ gamyklos darbuotojai? Dar rugsėjį paskelbus apie gamyklos Alytuje uždarymą pasklido kalbos, esą dalis bedarbiais liksiančių „Coca-Cola“ gamyklos darbuotojų ketina emigruoti, kiti ieškos galimybės įsidarbinti greta įsikūrusioje „Alita“ putojančio vyno gamykloje, darbą kai kuriems „Coca-Cola“ darbuotojams žadėjo pasiūlyti ir AB „Kauno grūdai“ įmonių grupė.