DELFI skaitytojai pastebėjo, kad ant netoliese Seimo esančio banko skyriaus (Gedimino pr. 56) durų pakabintas toks skelbimas:

„Nuo rugsėjo 1 d. šio padalinio veiklą perkelsime į kitus „Swedbank“ padalinius. Maloniai laukiame Jūsų apsilankant artimiausiuose klientų aptarnavimo padaliniuose.“

„Swedbank” atstovas spaudai Saulius Abraškevičius taip pakomentavo, kodėl uždaromas klientų aptarnavimo skyrius:

„Kalbant apie klientų aptarnavimo padalinius, mūsų kryptis yra didesnė specialistų koncentracija. Tai yra, vietoje mažesnių padalinių, tokių kaip Gedimino pr., renkamės turėti didesnius, kuriuose dirbtų didelės įvairių kompetencijų specialistų komandos. Taip darbuotojai mokosi vieni iš kitų, todėl užtikrinama geriausia konsultacijų kokybė. Pavyzdžiui, praėjusią žiemą atidarėme atnaujintą didelį padalinį Žirmūnuose, taip pat visai neseniai duris atvėrė naujasis išmanusis banko padalinys Vilniaus „Akropolyje“.

Atstovo teigimu, per pastaruosius kelis metus banko padalinių skaičius keitėsi labai nedaug. Nuo rugsėjo 1 d. „Swedbank“ padalinių tinklą sudarys 64 padaliniai, juose visuose įrengtos visą parą veikiančios savitarnos erdvės. Vilniaus mieste veiks 9 padaliniai.

„Klientų elgsena taip pat rodo, kad didžiąją dalį kasdienių finansinių paslaugų jie renkasi atlikti savarankiškai. Pvz., absoliuti dauguma (98 proc.) mokėjimų jau atliekama el. būdu ir tik likusi nedidelė dalis banko padaliniuose. Todėl padaliniuose daugiausiai dėmesio skiriame finansinėms konsultacijoms, o ne operacijoms, kurioms egzistuoja savitarnos galimybės“, – aiškino S. Abraškevičius.

Anot jo, šiuo metu jau 40 proc. banko paslaugų užsakoma interneto banke. Populiariausios jų – indėliai, vartojimo paskolos, draudimas.

„Norint pasikonsultuoti dėl paslaugų taip pat nebūtina vykti į banko padalinį. Telefonu yra teikiamos tokios pat profesionalios finansinės konsultacijos kaip ir banko padaliniuose – nuo mokėjimo kortelės iki investavimo ar būsto paskolos“, – komentavo banko atstovas.

Primename, kad visai neseniai apie šalia konkurentų buvusio skyriaus uždarymą pranešė ir SEB bankas. Jo M. Mažvydo skyrius Gedimino pr. 60 nustojo veikti rugpjūčio 21 d., jis prijungtas prie Gedimino pr. 12 esančio skyriaus.

Lietuvos banko duomenimis, per pastaruosius dvejus metus šalies kredito įstaigų klientų aptarnavimo skyrių skaičius sumažėjo nuo 578 iki 496.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)