Nuo šių metų pasikeitus mokesčio už požeminį vandenį tarifams, labiausiai dėl to nerimauja geriamojo vandens tiekėjai ir gamintojai. Požeminio vandens, juridinių asmenų naudojamo komerciniams tikslams ir supilstyto į tarą, tarifai pakilo net 180 kartų, nuo 6 centų iki 10,8 lito už 1 kub. m. Už pirmą šių metų ketvirtį komerciniais tikslais panaudotą vandenį įmonės turi atsiskaityti per balandį.

Geriamąjį vandenį gaminančios bendrovės „Sileka“ vadovas Gedas Meškūnas patikino, kad įmonė jau anksčiau nujautė mokesčio už vandenį didinimo neišvengiamybę. Tačiau esą niekas nesitikėjo, jog mokestis šoktels taip smarkiai.

Dėl šios priežasties pašnekovas neabejojo, kad pilstomo vandens kainos turėtų pakilti. Tačiau, pasak G.Meškūno, kainos paaugs tik nesmarkiai, esą priešingu atveju vandens pardavimas smuktų: „Vanduo yra specifinis produktas. Tai ne alus ir ne degtinė, kuri yra nebūtina prekė, – vanduo yra kasdienio vartojimo prekė, todėl jos kaina smarkiai kilti neturėtų.“

Bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“ komercijos direktorius Robertas Šnaras padidintą mokestį vertino palankiai. Jis laikėsi nuostatos, kad tose pačiose parduotuvės lentynose parduodamas mineralinis ir geriamasis vanduo turėtų būti apmokestintas vienodai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją