Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) informaciją. 2013 m. kovo mėn. VMI darbuotojams atlikus operatyvinį patikrinimą degalinėje, buvo rasta beveik 2,5 tūkst. litrų dyzelinio kuro daugiau nei nurodyta talpykloje laikomų naftos produktų apskaitos žurnale.

Manoma, kad beveik pustrečios tonos kuro neįtraukta į bendrovės naftos produktų apskaitos žurnalus siekiant bendrovės naudai išvengti 679 eurų akcizo mokesčio sumokėjimo. Tuo metu bendrovės direktorius G. M. įrodinėjo, kad tai operatoriaus darbo klaida – šis dėl neaiškių priežasčių neįrašė minėto kiekio dyzelino į degalinės kuro apskaitos žurnalą. Už šio patikrinimo metu rastus pažeidimus direktorius buvo nubaustas 3 tūkst. Lt bauda.

Atliekant ikiteisminį tyrimą Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis G. M., būdamas vienos uždarosios akcinės bendrovės direktoriumi, 2013 m. apgaulingai organizuodamas bendrovės veiklą, galimai įgijo beveik 250 tūkst. litrų dyzelino pardavimui ir jo neįformino oficialiais dokumentais, pažeisdamas Lietuvos Respublikos Akcizų įstatymo 8 str. nuostatas ir būdamas atsakingas už apskaitos organizavimą, galimai apgaulingai vykdė bendrovės buhalterinę apskaitą.

Įtariama, kad šį neapskaitytą kurą pardavus bendrovei priklausančiose keturiose degalinėse, buvo išvengta didelės vertės turtinės prievolės – daugiau kaip 70 tūkst. eurų – akcizo mokesčio sumokėjimo.

Baigta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo perduota Kauno apylinkės teismui. Už padarytą nusikalstamą veiką Baudžiamajame kodekse numatyta maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)