Anksčiau mes nebandėme pasinaudoti paskutinės minutės skrydžiais, bet kartą pamėginę supratome, koks tai puikus dalykas. Tai atsitiko šią vasarą, kai akcijos metu gan pigiai pavyko įsigyti bilietus į Miuncheną (pirmyn ir atgal – 300 Lt).

Nusileidę viename didžiausių Vokietijos oro uostų, ėmėme žvalgytis, kur čia mums kilti toliau. Norėjosi prie vandenyno, į salą (kad ir į Azorus...) ir kaip tik visai nebrangiai pasiūlė į Madeirą (Portugalijos sala).

Kiekviename didesniame Europos oro uoste yra kelionių mugė, kurioje siūlomi paskutinės minutės („last minute market“) skrydžiai į įvairiausias pasaulio šalis. Ten galima rasti visko, ko tik geidžia širdis, siūloma be galo daug variantų. Gali tą pačią dieną atskridęs ir išskristi. Mes buvome rugpjūčio mėnesį, bet pats tinkamiausias tam laikas yra gegužė–birželis. Šiuo laiku kelionę gali įsigyti perpus pigiau nei įprastai.

Prieš rengiantis tokioms kelionėms, pravartu panaršyti tokius tinklalapius kaip www.opodo.de ar www.lastminute.de. Ten išties pakankamai informacijos apie nupigintus skrydžius.

Miuncheną pasiekę liepos 31 d., rugpjūčio 2 d. pakėlėme sparnus. Gavome savaitei pirmyn ir atgal bilietus už 700 eurų į Madeiros salą, 4 žvaigždučių viešbutį su pusryčiais ir vakariene. Jei būtume skridę birželio mėn., ši kelionė būtų kainavusi 500 eurų.

Pigesni skrydžiai „medžiojami“ ne tik vasarą, bet ir žiemą. Tarkim, visai sužvarbus pasišildyti į Kubą įmanoma suskraidyti už kokius 500–600 eurų (viskas įskaičiuota).

Verta paminėti, kad skrendant iš Vokietijos oro uostų yra du skirtingi terminalai: vienas skirtas Vakarų europiečiams, o kitas Rytų europiečiams, arabams ir rusams. Jie skiriasi kaip diena ir naktis. Vakariečiams skirtame terminale labai švaru, tvarkinga, stovi nemokami kavos aparatai, patarnautojai maloniai šypsosi. Mane labai nustebino šis skirtumas.

Madeira– įstabaus grožio sala

Madeira – salelė (67 x 32 km), bet joje tikrai yra ką veikti, ką pamatyti. Labiausiai mane sužavėjo gamta: kalnai (apie 1300 m), lianos, dangaus žydrynė, vandens mėlynė. Visą laiką tvyrojo + 30 °C šiluma, saulė nesiritinėja, kybo statmenai ir plieskia tiesiai į pakaušius.

Kadangi sala yra subtropinėje klimato juostoje, nuo vaisių (mangų, papajų, avokadų, bananų), įvairiausių daržovių sukasi galva. Pragyvenimo lygis ten panašus, kaip ir ES, su vyru per savaitę išleidome maždaug 300 eurų.

Nudžiugome, kad čia nepoilsiauja rusai ir lietuviai. Daugiausia ilsisi kultūringi žmonės: vokiečiai, skandinavai, britai.

Įdomu, kad iš Madeiros įmanoma visai pigiai pasiekti Braziliją. Skrydis į abi puses ir savaitės poilsis 4 žvaigždučių apartamentuose atsieis tik 400 eurų. Ateityje turime planų Pietų Ameriką pasiekti būtent iš šios salos.

Bandykite ir jūs. Svarbu mokėti užsienio kalbas. Mes su draugu kalbame angliškai, vokiškai ir prancūziškai. Sėkmingų kelionių!

Skaitykite ,,Kelionių ir pramogų” žurnale, kuris šiuo metu dar yra prekyboje:

Apie lietuvio verslą ir gyvenimą Londone.

Lietuvės, vienos keliaujančios po pasaulį patirtis ir ekstremalūs nuotykiai Tibete.

Pramogų naujienos iš Palangos

Izraelio dienoraštis.