A. Levandowskis anksčiau dirbo su autonominių automobilių technologijomis „Alpahbet“ autonominių automobilių kūrimo padalinyje „Waymo“. Šio padalinio atstovų teigimu, inžinierius A. Levandowskis, prieš palikdamas „Google“ 2016 metų sausį po devynerių metų darbo bendrovėje, pasisavino apie 14 000 laikmenų, kuriose buvo saugoma informacija apie naujausius įmonės pasiekimus autonominių technologijų srityje. Vėliau A. Levandowskis įsteigė konkuruojančią įmonę „Otto“, kurią „Uber“ 2016 m. vasarą įsigijo už 680 mln. JAV dolerių ir jos pagrindu įkūrė savo autonominių automobilių padalinį.

Kaip skelbta vasarį San Francisko federaliniam teismui pateiktame ieškinyje, „Otto“ ir „Uber“ pasinaudojo „bendrovės „Waymo“ intelektine nuosavybe, kad išvengtų rizikos, laiko ir išlaidų kuriant savo nuosavą technologiją“.

„Uber“ neigia naudojusi pavogtas technologijas. Bendrovė tvirtina, kad jos technologijos skiriasi nuo „Waymo“ sukurtos produkcijos ir tvirtina, kad nėra jokių įrodymų, jog bendrovės serveriuose yra minėtų laikmenų. Tačiau patikrinimo metu A. Levandowskio kompiuteris patikrintas nebuvo.

Kiek anksčiau gegužę „Uber Technologies“ grasino atleisti A. Levandowskį, jeigu šis neįvykdys teismo nurodymo grąžinti JAV bendrovei „Alphabet Inc.“ visus dokumentus, susijusius su autonominio automobilio kūrimu. Kaip jau skelbė žiniasklaida, teisėjas Williamas Alsupas, atsakingas už bylos nagrinėjimą San Francisko teisme, nurodė „Uber“ grąžinti tūkstančius „pavogtų“ bylų iki gegužės 31 dienos.

Pasak „Uber“ atstovo, E. Levandovskis atleistas iš bendrovės po to, kai šis laiku neįvykdė teismo nurodymo.

Su A. Levandowskis advokatais susisiekti nepavyko, praneša BBC.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)