Šiemet optimistiškiausiai Vokietijos kapitalo įmonės buvo nusiteikusios Lietuvoje, rodo Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje (AHK) šių metų vykdytos apklausos, kurioje dalyvavo 119 įmonių, išvada.

Pavyzdžiui, Lietuvoje 58 proc. apklaustųjų Vokietijos kapitalo įmonių nurodė, kad gerai vertina esamą ekonominę situaciją, kai Estijoje ją gerai vertina 32 proc. respondentų, o Latvijoje – 22 proc.

Lietuvoje įmonės geriau vertina ekonomines perspektyvas nei ankstesniais metais, taip atsakė 66 proc. apklaustųjų, kai Latvijoje taip manė 53 proc., o Estijoje – 29 proc.

Vertindami ekonominę situaciją savo veiklos sferoje, 55 proc. apklaustųjų Lietuvoje nurodė, kad situacija yra gera, kai Estijoje – 32 proc., o Latvijoje – 24 proc.

Lietuvoje vokiško kapitalo įmonės geriausiai įvertino tikėtiną jų verslo sektoriaus plėtrą šiais metais, taip pat tikėtiną jų verslo plėtrą. Dar Vokietijos kapitalo įmonės Lietuvoje dažniausiai prognozuoja eksporto plėtrą, naujų darbo vietų kūrimą ir norą investuoti.

AHK paaiškina, kad tokie teigiami rezultatai patvirtina pastarųjų trejų metų tendencijas, kai palaipsniui optimistinės nuotaikos ateina ir į Lietuvą.

„Optimistinėms nuotaikoms Lietuvoje įtakos turėjo ir planuojamas euro įvedimas“, - sako AHK valdybos narė - vykdančioji direktorė Maren Diale-Schellschmidt, analogišką tendenciją pernai pastebėjusi Latvijoje.

2013 m. Baltijos valstybių ekonominė plėtra buvo žymiai didesnė nei ES vidurkis, šiuo metu vien Lietuvoje Vokietijos kapitalo įmonių investicijos siekia apie 1 mlrd. Lt.

AHK atstovauja daugiau nei 400 narių interesus visuomenėje ir yra tarptautinio Vokietijos užsienio prekybos rūmų tinklo dalimi, vienijančio 128 rūmus 86 šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)