„Paslaugų ir prekių pasiūla Lietuvoje didelė, galima rinktis tarp įvairių tiekėjų, todėl žmonės, gebantys parduoti ypač vertinami. Talentingi pardavėjai puikiai žino savo vertę. Būtent jie renkasi patinkantį darbdavį, o ne darbdavys juos. Tad įmonės stengiasi nepaleisti jau sėkmingai dirbančių pardavimo vadybininkų, o tos, kurių finansinės galimybės prastesnės, bando gerus pardavimo vadybininkus užsiauginti", pranešime spaudai sako cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė.

Dosniausios Vilniaus įmonės

Ieškant gerų pardavimo vadybininkų jau nepakanka pasiūlyti didelius komisinius, kuriuos pats darbuotojas ir uždirbs.

Darbuotojų trūkumas ir stiprėjanti konkurencija dėl geriausių pardavimo specialistų verčia auginti ir nuo darbuotojo rezultatų nepriklausančią atlyginimo dalį. Todėl pastovi atlyginimo dedamoji išaugo visuose trijuose Lietuvos didmiesčiuose, o turintiems 2,5-3,5 metų prekyboje patirtį – šis augimas buvo didžiausias. Dabartiniu metu nepriklausomai nuo pardaviko stažo fiksuotas atlyginimas bendroje algoje sudaro ne mažiau kaip 50 proc., o pardavimo naujokų atlyginime viršija 60 proc.

Jei esate patyręs pardavimų vilkas, daugiausiai jums pasiūlys kompanijos, įsikūrusios Vilniuje. Darbuotojams, turintiems per pusketvirtų metų pardavimo patirties, čia siūlomas vidutinis fiksuotas neto (po mokesčių) atlyginimas yra 650 eurų, o kintamoji dalis svyruoja nuo 280 iki 470 eurų.

Vilniečiams į nugarą kvėpuoja Klaipėdos verslas, kur patyrę pardavimo vadybininkai gali tikėtis uždirbti vidutiniškai 640 eurų plius prisidurti iki 460 eurų komisinių. Fiksuota alga Kaune šiek tiek mažesnė, tačiau laikinosios sostinės darbdaviai pardavimų specialistams siūlo vidutiniškai 5 proc. didesnius komisinius nei Vilniuje ar Klaipėdoje.

Jei iki šiol su pardavimais nesusidūrėte, bet norite pabandyti, geriausias sąlygas vėlgi gausite sostinėje. Čia neturintiems pardavimo patirties siūlomi atlyginimai apie 5 proc. didesni nei Kaune ir Klaipėdoje ir sudėjus pastovią dalį ir siūlomus maksimalius komisinius, siekia 650 eurų. Tačiau verta paminėti, kad didesniais atlyginimais naujokus dažniausiai vilioja įmonės su didesne darbuotojų kaita.

Daugiausiai palakstyti, kad užsidirbtų sau atlyginimą teks Kauno įmonių pardavimų vadovams, ypač tiems, kurių darbo stažas – 1-2 metai. Jiems siūlomoje algoje nuo darbuotojo pardavimo pastangų nepriklausanti dalis sudaro tik 50 proc.

Verta paminėti, kad čia pateikiami neto (po mokesčių) atlyginimų, kuriuos savo darbo pasiūlymuose nurodė Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veikiančios įmonės, vidurkiai. Pažymėtina, kad, pavyzdžiui, IT ir telekomunikacijų įmonės pardavikams paprastai siūlo 30-45 proc. didesnes algas nei vidutiniškai Lietuvoje.

Norinčių - daug, gebančių - trūksta

„Dauguma lietuvių, kaip parodė mūsų atlikto tyrimo rezultatai, pardavimo vadybininko darbo nesibaido, - sako bendrovės atstovė, - jei nerastų darbo pagal savo specialybę, padirbėti pardaviku atsisakytų tik ketvirtadalis apklaustųjų. Penki procentai iš jų sutiktų dirbti nebent pardavėju parduotuvėje.

Užtat kas trečias pareiškė esąs pasiruošęs išbandyti pardavimą be jokių išlygų. Įdomu, kad sutinkančių rizikuoti pakankamai daug ir tarp moterų.Tačiau tarp dailiosios lyties atstovių ir daugiau manančių, kad toks darbas joms netinka, taip pat daugiau sutinkančių padirbėti pardavėja prekybos salėje.

Pabandyti pardavinėti taip pat labiau linkę jokios darbinės patirties neturintys asmenys, tačiau kuo tokios patirties daugiau, tuo norinčių imtis pardavimo mažiau. Kas dešimtas sutiktų tapti pardaviku, jei rasti darbo pagal diplomą tikrai nebūtų jokių šansų, o kas penktas apsispręstų sužinojęs, ką konkrečiai reikės pardavinėti.

Likę 11 proc. leistųsi į avantiūrą tik patikinti, jog gaus didesnį nei minimalus atlyginimą ir solidžius komisinius. Įdomu, kad tokias sąlygas keliančių daugiausia tarp turinčių nuo pusės iki dviejų metų darbo stažą.

„Tačiau vien noro pardavinėti nepakanka. Darbo atrankos specialistų ir pačių darbdavių nuomone, pardavimo profesionalui taip pat būtina verslumo gyslelė, greita reakcija, laisvas bendravimas su bet kokiais pašnekovais, atsparumas stresui, mobilumas ir galų gale puikus rinkos, kurioje parduodama, išmanymas, - vardija bendrovės atstovė, - „Todėl talentingi pardavimų vadybininkai dar ilgai bus vieni labiausiai ieškomų ir įmonėje vertinamų darbuotojų.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)