Pasak Viktorijos Radzevičienės, "Ogmios" įmonių grupės ekonomikos direktorės, ji turinti įtarimų dėl dar dviejų įmonių, kurios gali virsti "feniksais" ir palikti nekilnojamo turto bendrovę su skolomis. Įtarimų dėl "Minijos baldų prekybos", kuri nuomojosi patalpas Panevėžio prekybos centre "Babilonas II", kilo, kai skola už nuomą pradėjo sparčiai augti, o netrukus išaiškėjo, kad baldais "Babilone II" prekiauja nebe "Minijos baldų prekyba", o "Minijos baldai plius". Už nuomą "feniksas" liko skolingas daugiau kaip 850 000 litų. Pasak Jono Vaškevičiaus, OC atstovaujančio advokato, nors metų pabaigoje pagal balansą "Minijos baldai plius" turėjo turto už milijonus litų, balandžio mėnesį antstolis įmonėje
jokio turto neberado. 

V. Radzevičienės duomenimis, "feniksų" savininkui yra iškelta baudžiamoji byla, vyksta tyrimas. Tačiau, nors įmonė negavo pajamų ir skolas prisieis nurašyti, jai teks sumokėti ir PVM, ir pelno mokestį. Milijono litų skola reiškia, kad iš sumenkusių apyvartinių lėšų reikės išskaičiuoti ir mokesčiams atiduoti apie 210 000 litų PVM.

OC patirtis nesvetima nemažai daliai šalies įmonių, ir nors verslas vis garsiau trimituoja apie piktybiškai bankrutuojančių ir įsipareigojimų vengiančių partnerių išnykimą, tačiau realybė tokia, kad tyčinių bankrotų Lietuvoje per beveik 16 metų nustatyta vos 30 - apie tai byloja Įmonių bankroto valdymo departamento parengta speciali apžvalga. Jos departamentas kol kas neviešina, nes ji dar nėra galutinai baigta.

Tai, kad tyčinių bankrotų problema itin aktuali, byloja ir Vyriausybės parengtas Nacionalinio susitarimo tekstas, kuriame nurodoma, kad iki 2009 m. gruodžio 31 d. Vyriausybė parengs teisės aktų pakeitimus, reglamentuojančius įmonių bankrotą, įmonių restruktūrizavimą, tokiu būdu bus stengiamasi pašalinti tyčinių bankrotų ir sukčiavimo prielaidas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)