Tačiau dabar TVF svarsto šios problemos sprendimo būdus, sakė ji.

„Ekonomistai, įskaitant ir mano institucijoje, susilaukė didelės kritikos, kad tai ne jų reikalas rūpintis šiais klausimais“, – Šveicarijos Davoso mieste vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo metu sakė Ch. Lagarde.

Tačiau dabar, anot jos, fondas „labai nelygybę laiko labai svarbia problema ir ją tyrinėja ir rengia politikos priemones reaguodamas į ją“.

Ch. Lagarde mėgina paversti TVF labiau į visuomenės nepasitenkinimą reaguojančia organizacija ir ne kartą kalbėjo apie ryšį tarp nelygybės ir globalizacijos, kuris skatina žmones balsuoti už populistines partijas.

„Kai turime tikrą krizę, kai sulauki stiprių signalų, kurių esame sulaukę iš rinkėjų, iš žmonių, kurie sako „ne“, ateina laikas pasakyti, ... ką mes galime padaryti. Jeigu politikos formuotojai nesuvokia šio signalo dabar, nežinau, kada jie tai padarys“, – sakė TVF vadovė.

Antradienį tarptautinis kovos su skurdu organizacijų susivienijimas „Oxfam“ paskelbė, kad aštuoni milijardieriai valdo turto daugiau, nei turi pusė mažiausiai apsirūpinusių pasaulio žmonių.

Aštuonių turtingiausių pasaulio žmonių rankose pernai buvo turto už maždaug 400 mlrd. eurų. O tuo metu 3,6 mlrd. mažiausiai apsirūpinusių žmonių turtas buvo vertinamas 384 mlrd. eurų, teigiama minėtos organizacijos ataskaitoje.

1 proc. turtingiausių pasaulio žmonių priklauso 50,8 proc. pasaulinio kapitalo. O skurdžiausiai žmonijos daliai tenka tik 0,16 proc. nuosavybės pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)