Kaip teigiama TVF ataskaitoje, tolesnis pasaulinio augimo lėtėjimas gali sutrikdyti euro zonos atsigavimą, o nauji „Brexit“ padariniai, pabėgėlių krizė, išaugęs susirūpinimas dėl saugumo ir bankų silpnumas gali neigiamai atsiliepti ekonomikos plėtrai.

Pasak TVF Europos departamento vadovo pavaduotojo Mahmoodo Pradhano, jeigu derybos dėl Jungtinės Karalystės atsiskyrimo nuo ES užtruks ir toliau provokuos rizikų vengimą finansinėse rinkose, euro zonos augimas sulėtės dar labiau smarkiau.

„Jeigu bėgimas nuo rizikų išliks, manome, kad poveikis augimui gali būti dar stipresnis; sunku pasakyti, kiek ilgai truks šis laikotarpis“, – sakė M. Pradhanas žurnalistams per telekonferenciją.

Anot TVF, euro zonos vidutinės trukmės perspektyvos „gana vidutinės“ dėl išliekančių krizės padarinių – aukšto nedarbo ir valstybinės bei privačios skolos, taip pat giliai įsišaknijusio struktūrinio silpnumo.

„Todėl prognozuojama, kad po penkerių metų augimas sieks apie 1,5 proc., o infliacijos lygis – vos 1,7 proc.“, – pranešė TVF.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)