Kalbama apie 100 milijonų eurų, dar kita tiek reikia investuoti į klubo plėtrą. Beje, daugumai rusų nelabai rūpi, kam atiteks ši komanda.

Esmė slypi klubo savininkėje. Tai Margarita Louis-Dreyfus, kurios mergautinė pavardė – Bogdanova. Iš visų rusių turtingesnės moters pasaulyje už ją nėra, rašo kompravda.eu.

Mergaitė iš Leningrado

Tokio nuostabaus likimo jai niekas neprognozavo. Kai Margaritai buvo dešimt, jos tėvai žuvo traukinio katastrofoje. Mergaitę augino senelis, jie gyveno viename Leningrado (dabartinis Sankt Peterburgas) komunalinių butų.

Tačiau Margarita našlaitės statusu nespekuliavo. Įstojusiu į prekybos technikumą, ji pradėjo studijuoti užsienio kalbas. Ne dvi ir net ne tris – visas penkias. Tai padėjo jai su seneliu išgyventi devinto ir dešimto dešimtmečių sandūrą. Dirbo ji turizmo agentūroje. Kilus Perestroikos bangai susidomėjimas Sovietų Sąjunga ėmė augti, vertėjų reikėjo vis daugiau. Per vieną ekskursiją Margarita susipažino su studentu iš Šveicarijos.

Sovietų merginoms tais laikais kiekvienas užsienietis prilygo princui. O šveicaras šviesiaplaukę rusaitę įsimylėjo iki ausų! Jie susituokė ir išvyko į vyro tėvynę. „Tai bent pasisekė!“ – dūsavo Margaritos draugės, tačiau santuoka truko vos metus.

Margarita iš buvusio sutuoktinio pinigų nereikalavo, ji išsilaikė pati. Gavo darbą bendroje Šveicarijos ir Sovietų Sąjungos įmonėje. Tačiau svarbiausi jos likimo įvykiai dar laukė ateityje.

Susitikimas danguje

Margarita Louis-Dreyfus

Viršgarsinis lėktuvas „Concorde“ buvo vadinamas penkių žvaigždučių viešbučių su sparnais. Ši rusė, vos įžengusi į trečią dešimtį, buvo tiesiog užburta, kai atsisėdo į verslo klasės salono krėslą lėktuve, skrendančiame iš Paryžiaus į Niujorką. Bilietą Margarita nusipirko už savo santaupas – padarė sau dovaną.

Šalia jos atsisėdo keturiasdešimtmetis vyras plėšytais džinsais. Įpusėjus skrydžiui mergina angliškai pasiteiravo, kelinta valanda. Kaimynas ne tik noriai atsakė, bet ir puolė rodyti Margaritai savo šuns nuotraukas. Laikas pralėkė nepastebimai.

Margarita priėmė mandagų pasiūlymą kartu pavakarieniauti Niujorke. Tada jie susitiko dar kartą. Po trijų susitikimų prancūzas pasakė, kad nebeįsivaizduoja savo gyvenimo be jos. Margarita Bogdanova du mėnesius galvojo. Paskui išėjo iš darbo ir persikėlė pas savo išrinktąjį į Londoną – tada jis gyveno Didžiosios Britanijos sostinėje. Ir tik ten sužinojo, kad Robertas ne šiaip sau verslininkas, o Louis-Dreyfusų žemės ūkio imperijos paveldėtojas. Jo šeima užsiėmė kava, cukrumi, medvilne ir dar dievai žino kuo, apyvartos siekė daugybę milijardų!

Magnato giminaičiai buvo šokiruoti.

Roberto motina tiesiai sakė sūnui, kad jis daro klaidą. Vestuves teko atidėti. Norinčiųjų jose dalyvauti iš jaunikio pusės buvo išties nedaug…

Pirmas susitikimas su sutuoktinio motina Madeline Louis-Dreyfus įvyko 1996 metais – Margarita atvyko pas ją su trimis sūnumis. Rūsčioji močiutė, išvydusi anūkus, buvo sukrėsta – jie buvo labai panašūs į jos numylėtinį sūnų!

Širdis neišlaikė, senolė patyrė infarktą. Apraudojęs motiną, Robertas oficialiai pasipiršo savo trijų vaikų motinai. Pora susituokė Venecijoje, be didelio triukšmo ir patoso. Vis dėlto, pasaulio žiniasklaida sukruto, kažkas Margaritą netgi pavadino Rusijos šnipe!

Deja, konspiracijos teorijų mėgėjams teko nusivilti. Šeima persikėlė į Šveicariją ir pagal savo galimybes gyveno pakankamai kukliai. Vaikus į mokyklą vežė ne vairuotojo vairuojamas limuzinas, o visuomeninis transportas. O jei kalbėti apie asmeninį lėktuvą, Robertas sakydavo: „Man tai ne prabanga, o transporto priemonė“.

Margarita Louis-Dreyfus

Tačiau Robertui buvo diagnozuota leukemija. Už savo pinigus Robertas Louisas-Dreyfusas galėjo gauti bet kokį gydymą, tačiau jo atvejis, deja, gydymas negelbėjo.

Savijauta toliau blogėjo. Gydytojai davė Robertui dvi savaites reikalams sutvarkyti. Paskui per vandenyną jis grįžo pas vaikus. Ir gyveno dar dvejus su puse metų. Prieš pat savo mirtį 2009 metais Robertas pervedė visą savo turtą į nepriklausomą struktūrą, kurios valdymą patikėjo žmonai.

Šiais metais Margarita švęs 54-ąjį gimtadienį. Jos vadovaujama korporacija „Louis Dreyfus Group“ be žemės ūkio dar užsiima tarptautine prekyba ir nafta. Apyvarta siekia daugiau kaip 100 milijardų eurų. Asmenimis Margaritos turtas viršija aštuonis milijardus.

Pasirodė, kad našlaitė iš Sankt Peterburgo turi talentą verslui.

Vis dėlto, krizės metai reikalauja ypatingų sprendimų. Margarita sulaukė patarimo dėl korporacijos stabilumo atsisakyti vyro mylimo futbolo klubo. Dėl komandos „karalienė Margo“ nuveikė nemažai: po Roberto mirties Marselio „Olympique“ laimėjo dvi taures ir Prancūzijos čempionatą.

Ir ji, pagalvojusi, paskelbė, kad pasilieka futbolo klubą. Moteris įsitikinusi, kad vyro verslą įmanoma išsaugoti ir be tokių aukų.

Beje, Margaritos Louis-Dreyfus laukia dar viena atsakinga misija – vasarą ji dar kartą taps mama. Būdama 54 metų! Milijardierė ir jos dabartinis mylimasis 52 metų šveicarų bankininkas Philippas Hildebrandas laukia dvynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)