Numatoma statybų pabaiga – 2017 metų antras ketvirtis.

Kaip rašoma pranešime spaudai, trijuose mažaaukščiuose pastatuose suprojektuoti jaukūs, didesnio ploto ir prabangūs apartamentai pagal individualius poreikius su erdviomis terasomis. Iš viešų skelbimų matyti, kad šiuose apartamentuose vienas kvadratinis metras parduodamas už maždaug 3 tūkst. eurų.

Pasak pranešimo, „Turniškių Dominijoje“ bus pasitelktos modernios geoterminio šildymo bei pasyvaus vėsinimo technologijos. Projekto statytojų teigimu, tokio tipo moderni geoterminė šidymo ir vėsinimo sistema Lietuvoje – naujiena. Taip pat, atsižvelgiant į šių dienų ekologinę svarbą ir į tai, kad vis daugiau žmonių įprastas transporto priemones keičia į draugiškesnes aplinkai - požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, bus paruoštos vietos e-įkrovimo sistemos įsirengti.

„Šiuose namuose bus naudojama labai mažai energijos, projektas bus sertifikuotas A energetinio naudingumo klase, į patalpas visuomet pateks švarus oras, žiemą namuose nepritrūks šilumos, o vasarą, panaudojant pasyvaus vėsinimo sistemą - bus gaivu ir gera“, - sako „Paupio Valda“ direktorius Richardas Budko.

Mažaaukštės statybos „Turniškių dominija“ naujakuriai įsikurs seno pušyno apsuptyje, kairiajame Neries krante.

„Geras susisiekimas, išplėtota infrastruktūra, netoliese palei Nerį nusidriekę dviračių takai. Pastatų fasadai puikiai derės su aplink esančiu pušynu, bus naudojamas ventiliuojamo fasado ir termomedienos derinys. Sutvarkyta aplinka, įrengta vaikų žaidimo aikštelė, bei antžeminis parkingas. Iš teritorijos ves saulės baterijomis maitinamais šviestuvais apšviestas takelis link Neries upės“, - pranešime sakė projekto pardavimo vadovė Kotryna Kunigėlė.

Turniškių rajone įsikūrusios šalies vadovų, įvairių valstybių rezidencijos.

Projektą įgyvendina įmonė UAB „Paupio valda“. Pardavimus valdo įmonė „Novalex“ statybos darbus koordinuoja statybos valdytoja UAB „Jungtiniai projektai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)