„Pavyko rasti kompromisą dėl laikinojo įdarbinimo, darbo laiko normos, darbo laiko režimo ypatumų dirbant nakties laiku, netesybų ir Trišalės tarybos“, – pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Anot socialinės apsaugos ir darbo viceministrės Eglės Radišauskienės, sutarimas Trišalėje taryboje atveria galimybes Seime pratęsti kodekso svarstymus.

Antradienį Seime turėjo būti pradėtas naujojo Darbo kodekso svarstymas, tačiau jis buvo nukeltas, kai seniūnų sueiga nutarė, jog Socialinių reikalų ir darbo komiteto palaimintos pataisos turi būti apsvarstytos Trišalėje taryboje.

Trišalė taryba diskusijas dėl kai kurių naujojo Darbo kodekso nuostatų baigė kovo viduryje. Seime joms pritarė Socialinių reikalų ir darbo komitetas, tačiau kartu pasisakė už dar ir kelis parlamentarų siūlymus, kurie nebuvo suderinti su Trišale taryba.

Papildomos nuostatos siūlo laikinojo įdarbinimo įmones ne tik licencijuoti, bet ir sugriežtinti jų veiklą, griežčiau reglamentuoti nekonkuravimo susitarimus ir finansines sankcijas darbdaviams, kurie dels atsiskaityti su atleistais darbuotojais. Taip pat siūloma kodekse, o ne Vyriausybės nutarimu, numatyti, kad darbuotojams už sutrumpintą darbą kenksmingomis sąlygomis būtų mokama kaip už visą darbo laiką.

Per pagrindines Trišalės tarybos diskusijas dėl Darbo kodekso sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, darbo grafikų, kolektyvinių sutarčių taikymo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)