Komisijos nariais tapo ūkio ministras Eugenijus Maldeikis, Vyriausybės kacleris Robertas Dargis, premjero patarėjas ir valstybės konsultantas Robertas Martinkus bei Konkurencijos tarybos pirmininkas Rimantas Stanikūnas.

Komisija išvadas Vyriausybei turės pateikti iki šių metų gruodžio 22 dienos.

"Neturint išsamios informacijos labai lengva padaryti klaidą. Todėl reikia laiko objektyviai ir visapusiškai įvertinti šį klausimą", Vyriausybės posėdyje sakė G. Striaukas.

Licencijavimo komisija lapkričio 29-ąją nusprendė konkurso pirmosios vietos laimėtoja paskelbti bendrovę "Tele2", antrosios - Suomijos telekomunikacijų bendrovę "Radiolinja". Komisijos sprendimas yra tik patariamojo pobūdžio.

Pagal konkurso nuostatus, laimėtoją iki lapkričio 30 dienos turėjo oficialiai paskelbti susisiekimo ministras. Tačiau G. Striaukas teigė, kad kai buvo paskelbtas ir vyko konkursas, nedirbo nei dabartinė Vyriausybė, nei jis pats, ir šios savaitės pradžioje sprendimą dėl konkurso laimėtojo perleido Vyriausybei.

"Tele2" direktorių valdybos pirmininkas Juozas Šarkus BNS sakė, kad "Tele2" nebijo komisijų ir nagrinėjimų, tačiau nori, kad šis procesas būna skaidrus ir tvarkingas.

"Mano požiūriu, tai pats begėdiškiausias ir ciniškiausias faktas, kurį aš iki šiol mačiau. Susisiekimo ministras visą laiką teigė net nesusipažinęs su licencijavimo komisijos pateikta medžiaga, save vadino kelininku. Todėl iš viso net neįmanoma komentuoti, kaip jis dabar bus komisijos pirmininku", sakė J. Šarkus.

J. Šarkus tvirtino, kad dabar "Tele2" ketina susipažinti su tiksliomis Vyriausybės nutarimo dėl šio konkurso formuluotėmis ir kad teisėti interesai bus ginami iki galo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją