„Rugsėjo pabaigoje per prekybos ministrų susitikimą Bratislavoje... aš prašysiu Prancūzijos vardu pristabdyti derybas dėl TTIP“, – pareiškė M. Feklas interviu radijo stočiai RMC.

Pasak jo, būtina pradėti naują derybų raundą „su geru pamatu“.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris antradienį pareiškė, kad derybų dėl TTIP perspektyvos po trejus metus trukusių diskusijų išlieka neaiškios. Kaip vieną iš pagrindinių to priežasčių jis įvardino raginimus būti atsargiems, skambančius iš kandidatų į JAV prezidentus – Hillary Clinton ir Donaldo Trumpo – lūpų.

Vokietijos ekonomikos ir energetikos ministras, vicekancleris Sigmaras Gabrielissekmadienį pareiškė, kad, jo nuomone, „derybos su JAV yra de facto žlugusios, nors to niekas nenori pripažinti“.

Pirmasis derybų dėl TTIP raundas vyko 2013 m. liepos 9 d. Vašingtone. Preliminariais duomenimis, sutartis leistų Jungtinėms Valstijoms ir Europos Sąjungai sukurti per 13 mln. naujų darbo vietų.

Pastaraisiais metais abi derybų šalys labai mažai tepažengė derėdamosi dėl vadinamojo Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės susitarimo.