„Praėję metai įmonei buvo sėkmingi – įsigijome pažangiausią talpų korpusų gaminimo technologiją, ji leido keliskart padidinti gamybos pajėgumus ir darbo našumą, – sakė „Traidenio“ generalinis direktorius Sigitas Leonavičius. – Esame pirmieji ir vieninteliai Baltijos regione talpų korpusus aplinkosaugos įrenginiams gaminantys naujausiu vyniojimo technologijos būdu“.

Buitinius, paviršinius nuotekų valymo įrenginius, naftos gaudykles, nuotekų siurblines, priešgaisrinius rezervuarus projektuojanti ir gaminanti bendrovė praėjusiais metais taip pat sėkmingai plėtėsi užsienyje – kartu su partneriais buvo įkurtos įmonės Latvijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje ir Moldovoje.

„Dėl bendrovės produkcijos pardavimų taip pat deramės su platintojais Bulgarijoje, Juodkalnijoje ir Anglijoje. Laukiame atvykstant užsakovų iš Suomijos, jiems planuojame gaminti atskirus įrenginių segmentus, nes tokia įranga, kokia sumontuota pas mus, šiuo metu Europoje veikia tik Prancūzijoje ir Vokietijoje“, – teigė „Traidenio“ vadovas.

Iš viso praėjusiais metais „Traidenis“ eksportavo 21 proc. visų pagamintų nuotekų valymo įrenginių. Tai 11 proc. daugiau nei prieš metus. Daugiausia produkcijos buvo eksportuota į Latviją, Rusiją ir Baltarusiją.

„Šiais metais planuojame didinti eksportą – jis turėtų viršyti pardavimus vidaus rinkoje. Taip pat ketiname baigti dar vieno surinkimo cecho statybas Alytuje, ten bus diegiama nauja surinkimo įranga“, – teigė įmonės vadovas.

Pasak S.Leonavičiaus, šiemet „Traidenis“ planuoja pradėti statyti analogišką nuotekų valymo įrenginių gamyklą Smolenske, Rusijoje. Šiuo metu vyksta gamyklos projektavimo ir parengiamieji darbai. Bendrai Lietuvos ir Rusijos įmonei „Traidenis Eko“ Smolensko srities administracija yra skyrusi 20 ha sklypą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją