Tokijo akcijų birža nurodė Japonijos automobilių gamybos milžinei iki gegužės 15 dienos pranešti apie savo metinius rezultatus, tačiau „Toshiba“ tvirtina, kad auditoriai vis dar tikrina jos finansinę ataskaitą.

Numatomi nuostoliai per metus iki šių metų kovo pabaigos yra šiek tiek mažesni nei prognozuota praėjusį mėnesį.

Balandį įmonė pripažino, kad dėl jos ateities kyla abejonių.

„Toshiba“, nuo verslo steigimo pradžios pagarsėjusi vartotojams skirta elektronikos produkcija, pastaruoju metu susidūrė su daugybe sunkumų.

Dėl apskaitos skandalo, atskleisto 2015 metais, atsistatydino keletas įmonės vadovų, tarp jų – ir įmonės vadovas. 2015 metais tuometis „Toshiba“ prezidentas Hisao Tanaka (Hisao Tanaka) atsistatydino iš einamų pareigų nustačius, kad įmonė savo ankstesnių septynerių metų pelną pervertino 1,2 mlrd. JAV dolerių.

Šių metų sausį įmonė vėl atsidūrė rinkų dėmesio centre, paaiškėjus, kad jai priklausanti JAV atominės energetikos įmonė „Westinghouse“ turi rimtų finansinių bėdų. Kovo pabaigoje „Toshiba“ valdyba pritarė planams skelbti jiems priklausančios JAV atominės energetikos kompanijos „Westinghouse“ bankrotą.

„Toshiba“ yra antra didžiausia pasaulyje lustų gamintoja. Jos produktai naudojami viso pasaulio duomenų centruose ir vartotojams skirtų prekių, įskaitant „iPhone“ ir „iPad“ produktų, gamyboje.

Manoma, kad bendrovei teks parduoti savo kompiuterių lustų verslą, siekiant padengti bent dalį nuostolių. Tačiau balandį JAV įsikūrusi „Western Digital“, turi bendradarbiavimo sutartį su „Toshiba“, pareikalavo išskirtinių teisių derybose dėl padalinio pardavimo, nes amerikiečių įmonė „Western Digital“ teigia, kad atminties lustų padalinio pardavimas be jų sutikimo pažeistų bendradarbiavimo sutartį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)