Akcijų vertės nuosmukis pakankamai didelis, kad prekyba Japonijos technologijų milžinės akcijomis būtų automatiškai sustabdyta.

Jau antradienį „Toshiba“ akcijos atpigo 12 proc. Anot „Toshiba“, toks akcijų vertės kritimas yra susijęs su JAV padalinio „Westinghouse Electric“ sudarytu sandoriu.

„Westinghouse“ įsigijo statybos ir paslaugų verslą iš „Chicago Bridge & Iron“ 2015 metais, bet šiuo metu kilo ginčų dėl sandorio sąnaudų ir perimtų aktyvų vertės.

„Toshiba“ prezidentas Satoshi Tsunakawa atsiprašė dėl „sukelto susirūpinimo“.

Ši naujiena skaudžiai smogė įmonės reputacijai. Japonijos konglomeratas vis dar sunkiai atsigauna po to, kai paaiškėjo, kad jos pelnas metų metus buvo išpūstas. Skandalas privertė atsistatydinti tuometį vadovą. Pernai tuometis „Toshiba“ prezidentas Hisao Tanaka atsistatydino iš einamų pareigų paskelbus, kad įmonė pastaruosius šešerius metus pervertindavo savo gautą pelną.

Nuo tada „Toshiba“ bando sumažinti savo verslą. Kovą ji pardavė savo medicinos įrangos padalinį Japonijos fotoaparatų gamintojai „Canon Inc.“.

Ir vis dėlto, nors dabartinis „Toshiba“ akcijų vertės smukimas yra skaudi žinia investuotojams, 2016 metai buvo palankūs įmonės akcijoms, kurios, iki pat šios savaitės griūties, pakilo daugiau kaip 77 procentais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)